SLEDEĆI RIVAL PARTIZANA IGRA U EVROPI PRVI PUT POSLE 30 GODINA: Trener Hamruna je Srbin, a 1 igrač "dete" Zvezde!
Ni Maltežani nisu naivni: Fudbaleri Partizana, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

spartanci ciljaju istorijski upseh

SLEDEĆI RIVAL PARTIZANA IGRA U EVROPI PRVI PUT POSLE 30 GODINA: Trener Hamruna je Srbin, a 1 igrač "dete" Zvezde!

Prvak Malte je trebalo prošle sezone da se vrati na evropsku scenu, ali je suspendovan zbog nameštanja 2013!

Objavljeno:

Partizan je još jednom razočarao svoje navijače i ispao već na prvoj prepreci, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali crno-beli i dalje mogu da izbore proleće u Evropi.

Uostalom i prošle godine je bila slična priča, kada je "Parni valjak" stigao do nokaut faze Lige konferencija, sezona u Evropi nije okarakterisana kao loša i pored neuspeha u kvalifikacijama za LE.

FK Partizan
foto: Starsport©

Klub iz Humske će tako morati opet da se zadovolji najmlađim i najmanjim UEFA takmičenjem, i to ako u plej-ofu za LK izbaci Hamrun Spartans. Prvi meč je na programu 18. avgusta u Beogradu, a revanš na Malti nedelju dana kasnije.

Hamrun je klub osnovan daleke 1907. godine, ali u Evropi nisu igrali sve do sezone 1983/84. U narednoj deceniji su u Kupu šampiona i Kupu pobednika kupova uvek ispadali u 1. kolu, sa izuzetkom 1984/85.

Sada već daleke 1992. Maribor je izbacio "Spartance" u kvalifikacijama za KPK i čekali su punih 30 godina da ponovo zaigraju u evropskom takmičenju. Zapravo, trebalo je da kao šampioni Malte nastupe prošle sezone, ali ih je UEFA suspendovala zbog umešanosti u nameštanje utakmice 2013. godine!

Ali, Hamrun je odbranio titulu i ovog leta zablistao u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Maltežani su predvođeni novim trenerom, Srbinom Brankom Niševićem, u 1. kolu izbacili jermenski Alaškert (4:0 u Hamrunu, 0:1 u gostima), u 2. kolu su prebrodili mostarski Velež (dva puta po 1:0).

A u 3. kolu Spartans je napravio najveći podvig jer je eliminisao Levski iz Sofije. U prvom meču su izgubili 0:1 kod kuće, ali su u Bugarskoj šokirali domaćina 2:1, pa na penale izborili dvomeč s Partizanom.

Sa Niševićem je u Hamrun stigao i Ognjen Bjeličić (25), zadnji vezni koji je ponikao u Crvenoj zvezdi. Posle krakte epizode u Viktoriji Plzenj 2016, Bjeličić je igrao u Sinđeliću, Inđiji i do ovog leta Radničkom iz Niša.

Ognjen je odigrao svih šest evropskih utakmkica za Hamrun Spartans i postigao jedan gol, pa ga i te kako možemo očekivati na terenu protiv Partizana.

Inače, Hamrun je osam puta bio prvak Malte, a osvojio je i šest kupova i pet superkupova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.