MOMENTI KOJI SU OBELEŽILI FUDBAL, A NE BI IH BILO DA JE VAR TADA POSTOJAO! (VIDEO)
VAR soba je jedan od najinovatinjih tehnologija koje su zadesile fudbal, Foto: EPA/ YURI KOCHETKOV

da li je bolje sa ili bez njega?

MOMENTI KOJI SU OBELEŽILI FUDBAL, A NE BI IH BILO DA JE VAR TADA POSTOJAO! (VIDEO)

Veštačka tehnologija koja preciznošću u sitne detalje izveštava da sve bude fer, možda i nije baš toliko namenjena za ljudsku strast

Objavljeno:

Različita su mišljenja oko maltene novonastale VAR tehnologije, pojedini tvrde da je sada fudbal u celosti fer i da je sve onako kako jeste, dok postoje i oni koji govore da je to uništilo čar sporta i kako su ti momenti pravili dodatnu strast.

Postoje neki trenuci koji će ostati upamćeni zauvek, koji su od fudbalera napravili heroje i uzor naraštaju, a koji opet, ne bi postojali da je bilo ove tehnologije.

"DA JE VAR RADIO, SADA BISMO PEVALI DRUGU PESMU!" Gvardiola ispao i dobio Holanda, a on otkaz!

Jedan od najlegendarnijih golova, koji je fudbal podigao na viši nivo, dogodio se davne 1986. goidine na Svetskom prvenstvu.

Termin "Božija ruka" je postao sinonim za Dijega Maradonu, a ovaj memorijalan gol postigao je u četvrtfinalu kada se Argentina suočila sa Engleskom, a da je bilo VAR-a ovaj pogodak ne bi bio priznat.

Na Svetskom prventsvu 2010. godine, igralo se četvrtfinale između Engleske i Nemačke, Frenk Lampard je tehnikom šuta sa nekih 18 metara uspeo da savlada Manuel Nojera i rezultat na semaforu bi bio 2:2.

Tako bi bilo da je u to vreme postojao VAR, a ovako je odluka sudije bila da lopta nije prešla gol liniju.

Možda i najčudnija okolnost u svetu fudbala se dogodila reprezentativcu Hrvatske u meču protiv Australije.

Naime Josip Šimunić je na tom meču dobio tri žuta kartona! Da je bilo VAR sobe i ljudi u njemu, verovatno ne bi postojala ova sramota koja je ujedno i zanimljiva istorija fudbala.

Najlegendarniji preokret dobio je svoj naziv "La remontada" kada je nakon grupne faze Lige šampiona ekipa PSŽ-a dočekala Barselonu kojoj je priređen debakl. Katalonci su u Parizu izgubili 4 prema 0.

To ih nije obeshrabrilo, iako mnoge pripadnike klube jeste, pa je duel u Španiji bio veoma haotičan i slobodno se može nazvati "besmrtni meč" odnosno utakmica u kojoj je svaka sekunda zanimljiva. Barselona je u tom revanš meču pobedila sa 6:1, a jedan (od dva) penala je bio sumnjiv, no ipak je dosuđen jer nije postojalo VAR tehnologije.

2009. godine igrao se polufinale između Barselone i Čelsija, suđenje na ovom meču je šokiralo ceo svet, izazvalo neizmeriv gnev. Toliko je situacija nedosuđenih bilo da su svi koji se iole razumeju u fudbal ostali bez teksta, ovo je najsramotnije suđenje na jednoj čitavoj utakmici, to su bile situacije u nizu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.