"DA JE VAR RADIO, SADA BISMO PEVALI DRUGU PESMU!" Gvardiola ispao i dobio Holanda, a on otkaz!
Maurisio Poćetino, Foto: Starsport©

dupla nepravda

"DA JE VAR RADIO, SADA BISMO PEVALI DRUGU PESMU!" Gvardiola ispao i dobio Holanda, a on otkaz!

Tamo sedam godina veruju jednom treneru,a u Parizu očekuju da čim uđeš na vrata osvojiš pehar Lige šampiona - priča Maurisio Poćetino

Objavljeno: 07:55h

Prošlog leta bio je jedan od najtraženijih trenera na fudbalskom tržištu i prihvatio se najtežeg posla. Vratio se u klub koji se iz korena promenio u odnosu na period kad je bio njihov igrač.

Imao je već strašan tim, potrošio još dosta novca na silna pojačanja - počev od Lionela Mesija - ali je brzo shvatio da se jedan neuspeh ne prašta.

Maurisiju Poćetinu nije vredela odbrana titule prvaka Francuske sa Pari Sen Žermenom, i uz nju Superkup, ispadanje u osmini finala Lige šampiona mu nije oprošteno, i na kraju sezone je otpušten.

- Sve u Parizu je usmereno ka tituli u Ligi šampiona. To je jedina stvar koja se zahteva, jer se ostala takmičenja minimalizuju i uzimaju zdravo za gotovo zbog jačine tima. Samo je Liga šampiona opsesija i ako ne osvojite taj trofej, onda ništa niste uradili - otvorio je dušu Poćetino za argentinski "Infobae".

Maurisio Poketino
foto: Starsport©

Uporedio je zatim PSŽ i njihovu politiku sa onom koju vode čelnici drugog neisrpno bogatog arapskog kluba.

- Imate klubove poput Liverpula i Mančester sitija koji imaju dugoročne projekte i daju šansu trenerima da ih ostvare. U Parizu toga nije bilo, znali smo da će biti problema čim smo ispali od Reala. Siti je posle toga elimnisan od njih, tri gola je primio za pet minuta i šta se onda dogodilo? Kupio je Erlinga Holanda sledeće nedelje. Dao je Gvardioli novi pokušaj, šansu da nađe rešenje. Tamo sedam godina veruju jednom treneru,a u Parizu očekuju da čim uđeš na vrata osvojiš pehar Lige šampiona. Naravno, to nije kritika, jer sam to znao kada sam došao, ali želim da napravim poređenje. Siguran sam da će uspeti to i da ostvare uskoro.

Lionel Mesi, Naser Al-Kelaifi
foto: Profimedia

Pohvalio je ipak Nasere El-Kelaifija i ostale vodeće ljude pariskih "Svetaca" što su uspeli da zadrže Kilijana Mbapea i tako potvrdili ambiciju.

- Urađeno je sve da se zadrži Mbape i sa tim se slažem. On je jedan od najboljih igrača na svetu i iskoristili su sve resurse da ga ubede. Ipak, po meni je Mesi i dalje najbolji igrač na planeti i to bez sumnje - smatra Argentinac.

Poć je za kraj podsetio da je PSŽ u Ligi šampiona ispao od Real Madrida, najvećeg evropskog kluba i kasnijeg pobednika, iako su ih nadigrali u velikom delu dvomeča.

Ismael Garbi, Maurisio Poćetino, Lionel Mesi
foto: Twitter

Sve je preokrenuo prvi gol Karima Benzeme u revanšu u Madridu, a Poćetino nema dilemu da je trebalo da bude poništen. Ipak, spornu situaciju VAR nije ni proveravao...

- Smatram da je Donaruma fauliran, da je VAR to proveravao, sada bismo pevali drugu pesmu i pričali bismo o eliminaciji Reala.

Madriđani su potom bili nadigrani i od Čelsija i Sitija, ali su predvođeni maestralnim Benzemom i duhom kluba, čudesno prebrodili i njih, a u finalu je pao Liverpul za čak 14. krunu "Kralja".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.