ČELSI JE SVE JAČI: Plavci doveli kapitalno pojačanje, i to je stigao iz redova velikog rivala!
Stamford Bridž, Foto: EPA/Andy Rain

dobar posao

ČELSI JE SVE JAČI: Plavci doveli kapitalno pojačanje, i to je stigao iz redova velikog rivala!

Čelsi je na korak od dovodjenja Marka Kukurele iz Brajtona

Objavljeno:

Dosadašnji fudbaler Aston Vile Karni Čukvuemeka potpisao je šestogodišnji ugovor sa Čelsijem, saopštio je danas londonski klub.

Čelsi nije naveo detalje, a Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da je transfer vredan 20 miliona funti.

Vezni fudbaler napustio je predsezonsku turneju Aston Vile po Australiji i odbio je da potpiše novi ugovor sa klubom iz Birmingema, kako bi prešao u Čelsi.

- Bilo je užurbano, ali u poslednjih nekoliko dana nisam mogao da izbacim Čelsi iz glave, srećan sam i osećam olakšanje što je sve završeno. Veoma sam uzbudjen i jedva čekam da izadjem na teren, upoznam se sa svim igračima, pokušam da pobedjujem i osvajam trofeje sa Čelsijem - rekao je on.

Čukvuemeka je prošle sezone odigrao 12 utakmica za Aston Vilu, sa kojom je imao ugovor do kraja sezone 2022/2023.Trener Aston Vile Stiven Džerard rekao je prošlog meseca da mladi fudbaler nije prihvatio ponudu za novi ugovor koja je dugo bila aktuelna.

Čelsi je ovog leta doveo Rahima Sterlinga iz Mančester sitija za 50 miliona funti i Kalidua Kulibalija iz Napolija za 34 miliona. Takodje, londonski klub doveo je 18-godišnjeg golmana Gabrijela Sloninu za 12 miliona funti iz Čikago Fajera, gde će ostati na pozajmici do kraja sezone u Mejdžor ligi.

Čelsi je na korak od dovodjenja Marka Kukurele iz Brajtona. Brajton je u julu odbio ponudu Mančester sitija od 30 miliona funti za 24-godišnjeg španskog beka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.