BUKARI JE BRZ KAO RAKETA: Izračunato je kolikom je brzinom trčao, staje rame uz rame sa Salahom i Embapeom!
Osman Bukari, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

kao metak

BUKARI JE BRZ KAO RAKETA: Izračunato je kolikom je brzinom trčao, staje rame uz rame sa Salahom i Embapeom!

Obrazložili su tako da svaka štrafta trave ima 6,111 metara, da je ukupna dužina terena 110 metara

Objavljeno:

Gol koji je Osman Bukari postigao protiv Pjunika, onaj prvi, jasno je pokazao zbog čega je Crvena zvezda platila dva miliona za krilnog napadača iz Gane!

Bukari je sredinom prvog poluvremena demonstrirao neverovatnu brzinu i kao raketa je ostavio rivala u trenutku kada je zakoračio na polovinu Jermena.

A prema računici koju je primenila "Nova", Bukari je od centra do gola trčao brzinom 30 kilometara na čas. Kolege iz pomenute redakcije su izračunale da je Bukari od centra do trenutka kada je poslao loptu u mrežu rivala pretrčao je tačno 43,8 metara.

Obrazložili su tako da svaka štrafta trave ima 6,111 metara, da je ukupna dužina terena 110 metara i da je pomenutu deonicu istrčao za 5,25 sekundi.

Zvezda - Pjunik, Osman Bukari
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Bajernom Alfonso Dejvis je trenutno igrač koji je najbrže trčao i dostigao je brzinu od 36,51 kilometara na čas. Zatim, tu je Kilijan Embape sa 36 km/h, zatim slede Liroj Sane (35,04 km na čas), Mo Salah (35 km na čas) kao i Kinsli Koman koji ima brzinu identičnu Salahu.

Zanimljivo, ispred njih se nalazi nekadašnji fudbaler Voždovca Luka Cvetićanin koji je na jednom prijateljskom meču trčao čak 35,2 kilometara na čas.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.