PUNI SE ZVEZDINA KASA: Crveno-beli se dobro ovajdili od pobede nad Pjunikom, cifra nije mala!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

lepo

PUNI SE ZVEZDINA KASA: Crveno-beli se dobro ovajdili od pobede nad Pjunikom, cifra nije mala!

Međutim, jasno je da crveno-beli neće lako da odustanu od džek pota i plasmana u Ligu šampiona, posebno što će u sudaru sa Makabijem iz Haife imati ulogu blagog favorita

Objavljeno:

Navijači Crvene zvezde posle petarde u mreži Pjunika otišli su kućama u stanju euforije, jer je u sredu veče u Ljutice Bogdana sve delovalo idealno. Crveno-beli su pokazali igru dostojnu Lige šampiona, uz ogradu da se u timu Dejana Stankovića video ozbiljan prostor za napredak. Posebno, kada je reč o kolektivnoj defanzivi.

Osećaj olakašanja osetili su i čelnici Crvene zvezde, jer je srpski šampion blizu glavnog ovosezonskog cilja, plasmana u Ligu Evrope kroz plej-of za Ligu šampiona. Naravno, svi će reći da postoje veliki izgledi da crveno-beli savladaju u prvaka Izraela i posle tri godine vrate se u elitno takmičenje. Međutim, crveno-beli su se izborili za ozbiljan finansijski benefit i zaradu od približno 11 miliona evra.

Toliko je srpski šampion približno zaradio i prethodne sezone kada je stigao do osmine finala Liga Evrope, ali je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od Šerifa.

Zvezda - Pjunik, FK Crvena zvezda
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Zbog učešća u plej-ofu za Ligu šampiona crveno-belima sleduje nagrada od pet miliona evra, dok će inkasirati još 3,2 miliona kao učesnik Liga Evrope. U slučaju neuspeha protiv Makabija iz Haife, crveno-beli bi se plasirali u drugo kvalitativno takmičenje pod okriljem UEFA, gde bi bili smešteni u prvi šešir. Na osnovu deonica i desetogodišnjeg rejtinga Crvenoj zvezdi bi pripalo još oko 2,5 miliona evra. Kada svemu tome dodamo i prihod od prodaje ulaznica jasno je da će minimalna zarada od ovogodišenjeg učestvovanja u Evropi biti najmanje 11 miliona evra.

Međutim, jasno je da crveno-beli neće lako da odustanu od džek pota i plasmana u Ligu šampiona, posebno što će u sudaru sa Makabijem iz Haife imati ulogu blagog favorita. U slučaju plasmana u Ligu šampiona Crvenoj zvezdi sleduje osnovna nagrada od 15,9 miliona evra. Takođe, trenutna projekcija kaže da bi zbog desetogodišnjeg rejtina crveno-beli mogli da zarade još 4,4 miliona minimalno, uz opciju da se ta suma poveća. Navijaće crveno-beli da u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija ispadne neko od favorita, jer bi svako iznenađenje potencijalno moglo da obogati Zvezdinu kasu za 1,1 milion evra.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.