PREMIJER LIGA DONELA VAŽNU ODLUKU! Menja se pravilo pred početak meča!
Detalj sa jedne utakmice Premijer lige, Foto: EPA/ PETER POWELL

NEĆE BITI ISTO!

PREMIJER LIGA DONELA VAŽNU ODLUKU! Menja se pravilo pred početak meča!

Igrači će od ove sezone klečati samo u šest navrata

Objavljeno: 17:57h

Praksa klečanja igrača pred mečeve, koju je započeo Kolin Kapernik, a koje se ustalila ubistvom Džordža Flojda biće ukinuta ove sezone u Premijer ligi, ali ne potpuno, odlučili su kapiteni timova.

U prethodne dve sezone pred svaku utakmicu svi igrači i sudije klečali su pre početka utakmica kako bi pružili podršku u borbi protiv rasizma, od ove sezone to će se dešavati u šest navrata.

Igrači će klečati uoči mečeva prvog i poslednjeg kola, na Boksing dej, u finalima FA Kupa i Liga kupa i u nedelji kampanje "Nema mesta za rasizam" u oktobru i martu.

Premijer liga, Klečanje, Klečanje protiv rasizma, Entoni Tejlor
foto: Profimedia

- Odlučili smo da odaberemo značajne momente uoči mečeva tokom sezone kako bismo pokazali naše jedinstvo u borbi protiv svih formi rasizma. Ovim činom nastavljamo da pokazujemo solidarnost za ostvarenje zajedničkog cilja. Ostajemo odlučni kako bismo iskorenili rasne predrasude i omogućili društvo koje še poštovati jednakost i priliku za sve - navedeno je u zajedničkom saopštenju kapitena premijerligaških klubova.

Odlučeno je i da 238.000 funti donacije od kapitena ekipa bude dodeljeno mladim klubovima, dok je još 119.000 prikupljeno prodajom bedževa sa antrasističkim porukama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.