TUGA U SVETU FUDBALA: Preminula legenda, njegovo osvajanje Lige šampiona se i dan danas prepričava
Bivši vlasnik i direktor Liverpula, Dejvid Murs, preminuo je u 76. godini, Foto: Pexels

svi znamo za priču "istanbulska noć"

TUGA U SVETU FUDBALA: Preminula legenda, njegovo osvajanje Lige šampiona se i dan danas prepričava

Vlast u Liverpulu je prepustio 2007. godine, kada je morao da pronađe ogromne investitore

Objavljeno: 20:37h

Tužne vesti stižu sa obale Mersisajda. Bivši vlasnik i direktor Liverpula, Dejvid Murs, preminuo je u 76. godini. On je tokom života ostao upamćen kao veliki navijač kluba, a uspeo je "Redse" da dovede i do nekoliko trofeja.

Koliki je uticaj imao Murs, govori i činjenica da prvi čovek koji se oprostio od njega jeste Sir Keni Dalgliš koji je putem svog Tviter naloga objavio da je veoma tužan zbog vesti, kao i da je Murs ostvario svoj dečački san kada je dospeo na čelo kluba.

FABINJO ŠOK SAZNANJE O SUPRUZI: "Mora da pripazi oko odnosa sa navijačima, to preko noći može sve da se promeni"

Tokom njegove "vladavine", koja je započela 1991. godine, Liverpul nije uspeo da dođe do titule u Premijer ligi, ali se okitio jednom Ligom šampiona i to 2005. godine, kada se desila čuvena "Istanbulska noć" koja se i dan danas prepričava širom fudbalskih terena.

Vlast u Liverpulu je prepustio 2007. godine, kada je morao da pronađe ogromne investitore koji bi pomogli klubu da pobedi dominaciju Mančester junajteda. Ipak, to je uspeo samo na taj način što je prodao klub investitorima iz SAD, te se kasnije i pokajao zbog te odluke.

NAVIJAČI LIVERPULA ZGROŽENI! Nunjes plaćen 100 MILIONA a ne ume loptu da primi: Klopov najveći promašaj (VIDEO)

Kasnije se ispostavilo i to da su Amerikanci morali da prodaju klub, a Murs je nastavio da prati klub, iako nije dolazio na Enfild. Posle više od 10 godina od odlaska, odlučio je da se pojavi na mestu gde je ostao upamćen, u decembru 2019. godine je stigao na stadion i sa tribina je ispratio pobedu svog voljenog kluba protiv Evertona od 5:2.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.