Teško za poverovati: DAN KADA SU PIKSI I MARADONA PROMAŠILI PENALE! (VIDEO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: reprezentacija.rs

na današnji dan

Teško za poverovati: DAN KADA SU PIKSI I MARADONA PROMAŠILI PENALE! (VIDEO)

Na današnji dan, 30. juna 1990. fudbalska reprezentacija Jugoslavije eliminisana je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Italiji od Argentine u Firenci (0:0 - 2:3 penalima).

Objavljeno:

Ohrabreni pobedom nad Španijom (2:1), "plavi" su sa mnogo optimizma ušli u četvrtfinale sa tadašnjim svetskim prvakom Argentinom.

Međutim, planovi selektora Osima poremećeni su već u 30. minutu, kada je Refik Šabanadžović, striktni čuvar Dijega Maradone, morao u svlačionicu zbog dva žuta kartona.

Kako je Maradona IZNERVIRAO Piksija: BACIO MU RUKAVICU U LICE! Kako je bilo čuvati Dijega i zaraditi crveni?!

I sa igračem manje, Jugoslavija je odigrala ravnopravnu utakmicu i imala mnogo izglednije prilike da meč reši već u regularnom toku, ali se na kraju ipak pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Obračun je počeo pogotkom Serizuele i Stojkovićevim udarcem u prečku, ali je taj promašaj u trećoj seriji kompenzovao golman Tomislav Ivković, odbranivši penal velikom Maradoni.

Uticaj partizanskih filmova! DAN KADA JE MIHAJLOVIĆ PLJUNUO NEMCA: Bilo je jače od mene, ličio mi na NACISTU!

Pošto su precizni bili Robert Prosinečki i Dejan Savićević, rezultat je bio 2:2, a kada je u četvrtoj seriji šut Trolja završio na stativi, plavima se ukazala kolosalna šansa. Medjutim, argentinski golman Goikočea zaustavio je mlake šuteve Dragoljuba Brnovića i Faruka Hadžibegića, Dezoti je bio siguran i "gaučosi" su otišli medju četiri najbolje ekipe sveta sa pobedom od 3:2.

PROMAŠAJ KOJI GA PROGONI, NAJVEĆI U KARIJERI: Savićević je bio majstor fudbala, ali kako ovo nije pogodio? (VIDEO)

Selektor Ivica Osim izveo je protiv "gaučosa" ovaj tim:

Tomislav Ivković, Zoran Vulić, Predrag Spasić, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Dragoljub Brnović, Refik Šabanadžović, Safet Sušić (od 66. Dejan Savićević), Robert Prosinečki, Dragan Stojković, Zlatko Vujović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.