PROMAŠAJ KOJI GA PROGONI, NAJVEĆI U KARIJERI: Savićević je bio majstor fudbala, ali kako ovo nije pogodio? (VIDEO)
Dejo Savićević, Foto: youtube/Sportska sećanja

sećanja

PROMAŠAJ KOJI GA PROGONI, NAJVEĆI U KARIJERI: Savićević je bio majstor fudbala, ali kako ovo nije pogodio? (VIDEO)

Uz ime Dejan Savićević obično ide aosciacija "Genije", što dokazuje o kakvom fudbalskom mađioničaru je reč.

Objavljeno:

Ipak, današnja priča ne govori o majstorijama koje je Dejo izvodio na terenu, naprotiv govori o njegovom promašaju u nacionalnom dresu, koji nas vraća u 1990. godinu.

Sa 24. godine nastupio je na Svetskom prvenstvu u Italiji kada je imao priliku da se upiše u legendu jugoslovenskog reprezentativnog fudbala.

Jugoslavija je bila smeštena u grupu D, gde je poražena od Zapadne Nemačke, ali je pobedama nad Kolumbijom i Emiratima obezbedila drugo mesto, i nastavak takmičenja.

DEJO SAVIĆEVIĆ SE SUROVO NAŠALIO! Ni Bajern u Srbiji ne bi mogao da bude šampion pored Zvezde i Partizana!

To je donelo meč protiv Španije koji se pamti po lucidnosti i genijalnosti današnjeg selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Nekoliko dana kasnije igrala se nova utakmica, poslednja za zajedničku državu, ovoga puta protiv prejake Argentine, koju je predvodio jedan od najboljih svih vremena, Dijego Armando Maradona.

Robert Prosinečki je poveo napad po levoj strani, pa je loptu dodao do „Piksija“. Ovaj je već ušao u šesnaesterac, a tamo je još jednom pokazao svoju magiju koju je imao u nogama.

Protivnika je fenomenalnim zalamanjima bacio na travu, a onda je po zemlji dodao Savićeviću koji je bio na petercu. Dejo je ovu loptu šutnuo na prvu, jer je imao igrača na leđima i ona je neverovatnom putanjom preletela gol Argentinaca, što je delovalo kao nemoguće sa te blizine. Bila je to fenomenalna šansa. Ivica Osim po mnogima nije pružao onoliko minuta Deju koliko je ovaj zasluživao svojim kvalitetom, pa je promašaj protiv Argentine nekako protumačen kao kazna za to.

SUSRET VELIKIH LEGENDI: Piksi i Dejo na istom mestu, "EVO MOG BRATA"!

Dejan Savićević promašio je izglednu priliku protiv Argentine.

Utakmica je ubrzo otišla u izvođenje jedanaesteraca i ishod je verovatno mnogima poznat. Bila je to penal-serija koja se pamti, u kojoj su mnogi majstori fudbala promašivali.

Uključujući Dijega Maradonu, kome je Tomislav Ivković uhvatio „živu loptu“.

Za Jugoslaviju su promašili Dragan Stojković (pogodio prečku u prvoj seriji), Dragoljub Brnović i Faruk Hadžibegić.

Upravo zbog toga je Savićevićev promašaj dobio na težini i mnogi čvrsto veruju da je ta reprezentacija, sa kvalitetom koji je posedovala, mogla i do trofeja da je šut Genija završio nekoliko santimetara niže.

Espreso/Sportskasecanja


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.