POTRES PRED MUNDIJAL! Legenda dala neopozivu ostavku - posredi SKANDAL!
Rajan Gigs, Foto: EPA/Carl Recine

šok!

POTRES PRED MUNDIJAL! Legenda dala neopozivu ostavku - posredi SKANDAL!

Fudbalska javnost je očekivala ovaj potez

Objavljeno: 08:18h

Velški stručnjak Rajan Gigs podneo je ostavku na mesto selektora fidbalske reprezentacije Velsa.

Bivši krilni napadač Mančester junajteda je zamrznuo svoju poziciju selektora u novembru 2020. nakon što je uhapšen zbog napada na svoju bivšu devojku.

- Posle dugo razmišljanja doneo sam odluku da se povučem sa svoje pozicije selektora muške fudbalske reprezentacije Velsa, i ta odluka stupa odmah na snagu - izjavio je Gigs.

Mesto privremenog selektora u novembru je preuzeo Robert Pejdž, i uspeo je sa reprezentacijom da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Bila je čast i privilegija voditi nacionalnu selekciju, ali je sasvim ispravno da se FA Velsa, stručni štab i igrači pripremaju za Svetsko prvenstvo bez spekulacija oko pozicije svog selektora - dodao je Gigs.

- Fudbalski savez Velsa se zahvaljuje Gigsu na vremenu provedenom na mestu selektora i ceni odluku koju je doneo, koja je u najboljem interesu velškog fudbala - istakao je savez u saopštenju za javnost.

- Tužan sam što ne možemo da nastavimo ovaj put zajedno, jer verujem da će ovi momci učiniti našu zemlju ponosnom na našem prvom svetskom prvenstvu od 1958. godine - rekao je Gigs.

Vels će na svetskom prvenstvu igrati u Grupi B zajedno sa Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.