PROSLAVIO SE SA TADIĆEM, STIGAO KOD RISTIĆA: Benfika rotirala Brazilce, Neres zbog rata nije ni zaigrao za Šahtjor!
Everton je napustio Benfiku i vratio se u domovinu, Foto: EPA/Miguel A. Lopes

pobegao iz donjecka

PROSLAVIO SE SA TADIĆEM, STIGAO KOD RISTIĆA: Benfika rotirala Brazilce, Neres zbog rata nije ni zaigrao za Šahtjor!

Benfika će klubu iz Donjecka platiti 15,3 miliona evra za Neresa

Objavljeno:

Brazilski fudbaler Everton napustio je Benfiku i potpisao ugovor sa Flamengom do 31. decembra 2026. godine, potvrdio je danas klub.

Benfika je u saopštenju navela da je Flamengo platio 13,5 miliona evra za dobijanje 90 odsto ekonomskih prava na igrača, a taj iznos bi mogao da dostigne i 16 miliona evra u zavisnosti od ostvarenja odredjenih bonusa.

Everton će moći da nastupi za Flamengo tek 18. jula, kada startuje registracija fudbalera koji su angažovani tokom prelaznog roka.

Brazilski napadač je u Benfiku stigao 2020. godine, ali se nije dobro prilagodio evropskom fudbalu i na kraju je izgubio mesto u nacionalnom timu.

Everton fudbaler
foto: EPA/Paulo Novais

Lisabonski velikan je zamenu našao u njegovom zemljaku Davidu Neresu koji se proslavio u Ajaksu.

Neres (25) je zimus iz Amsterdama otišao u ukrajinski Šahtjor za 12 miliona evra, ali tamo nije ni zaigrao zbog povrede pa rata u Ukrajini.

David Neres
foto: EPA

Benfika će klubu iz Donjecka platiti 15,3 miliona evra za Neresa. Ukrajinci su dugovali "Orlovima" za transfer Pedrinja, te se na ovaj način taj dug podmirio.

Neres će potpisati ugovor do 2027. godine, a razlog da bude zadovoljan ima i Sao Paolo koji će drugi put u samo šest meseci dobiti novac za transfer Neresa. Reč je o FIFA fondu solidarnosti prema kom Sao Paolu pripada tri odsto od vrednosti transfera na konto toga što je krilni igrač ponikao u tom klubu.

Neres je tokom petogodišnjeg mandata među "Kopljanicima" odigrao 180 mečeva, 47 puta se upisao u strelce i imao 41 asistenciju. Za nacionalni tim je odigrao sedam mečeva i postigao jedan gol.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.