LEGENDARNI SAMUEL ETO OSUĐEN NA 22 MESECA ZATVORA: Odbrana mu je SMEŠNA, a mogao je i gore da prođe!
Vidi gol što sam dao... A ne, to je novac što sam utajio: Samuel Eto sa Vladimirom Putinom, Foto: EPA/Alexey Nikolsky

sramota

LEGENDARNI SAMUEL ETO OSUĐEN NA 22 MESECA ZATVORA: Odbrana mu je SMEŠNA, a mogao je i gore da prođe!

Osvojio je Ligu šampiona četiri puta, ali je dozvolio da spadne na niske grane

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Majorke, Real Madrida, Barselone i Intera, Samuel Eto proglašen je krivim za utaju poreza u Španiji i kažnjen sa 22 meseca zatvora.

Međutim, predsednik Fudbalskog saveza Kameruna neće ići u zatvor. U skladu sa tamošnjim zakonima, sve kazne manje od 24 meseca odnosno dve godine se ne služe u pritvoru.

Reč je o sumi od 3,8 miliona evra za koju je Eto priznao da je utajio.

- Priznajem činjenice koje je izneo tužilac i platiću svoj dug, ali želim da naglasim da sam u to vreme bio samo dete i da sam i tada i kasnije samo radio ono što mi je moj agent Hose Marija Maseles, koga smatram drugim ocem, govorio da radim - rekao je Eto.

Pored ove kazne, Eto je dobio i uslovnu od godinu i po dana. Poređenja radi, tužilac je tražio 4,5 godine. Njegov agent je pak osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 905.000 evra. Njih dvojica su kažnjeni zbog neplaćenog poreza u iznosu od oko četiri miliona evra u periodu od 2006. do 2009. godine.

Samjuel Eto
foto: Profimedia

Teško da je Kamerunac tada bio "dete" jer je 1981. godište...

Pored pomenutih španskih klubova, Eto je nastupao još i za Leganes i Espanjol, a karijera ga je nakon Barselone vodila van Pirinejskog ostrva i najpre Intera, Anžija, Čelsija, Evertona i drugih. Osvojio je Ligu šampiona četiri puta: sa Realom 2000, sa Barselonom 2006. i 2009 i sa Interom 2010.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.