SRAMNO I NEDOPUSTIVO! Sudijski ekspert smatra da je Srbija OŠTEĆENA na meču protiv Slovenije!
Detalj sa utakmice Slovenija - Srbija, Foto: Profimedia

dao svoje mišljenje!

SRAMNO I NEDOPUSTIVO! Sudijski ekspert smatra da je Srbija OŠTEĆENA na meču protiv Slovenije!

Raka Đurović je posebno izdvojio situaciju kada je ofsajd dosuđen Mitroviću na sopstvenoj polovini

Objavljeno: 22:43h

Slovenija i Srbija podelile su bodove u meču četvrtog kola Lige nacija (2:2), a pažnju na sebe privukao je glavni arbitar Italijan Mauricio Marijani, koji je dozvolio grubu igru domaćinu.

Sa tim se složio i sudijski ekspert Raka Đurović koji je u razgovoru za Sputnjik rekao da je Italijan pao pod pritiskom, jer je na tribinama bio prvi čovek UEFA.

Valjanje po terenu, žestoki startovi, neprimereno ponašanje reprezentativaca Slovenije obeležilo je susret Zmajčeka i Orlova. Raka Đurović bio je šokiran načinom na koji je Italijan vodio susret.

- Po mojoj proceni nije dorastao zadatku, pogledao je pritisku jer je predsednik UEFA bio na utakmici, a on je Slovenac. Sudija Marijani ne pripada vrhu italijanskih sudija, a čim ga tu nema onda on na neki drugi način traži šansu da se probije. Imao je jedno dve-tri situacije gde je morao da izrekne direktan crveni karton. Ruka u predelu lica, đon u koleno... Takođe, nekoliko puta je 'progledao' kroz prste Slovencima, propustio je priliku da im dodeli drugi žuti. Pokazao je da nije dorastao da vodi ozbiljne utakmice - istakao je Raka Đurović koji je posebno izdvojio jednu situaciju, a to je ofsajd koji je dosuđen Mitroviću na sopstvenoj polovini.

Raka Đurović
foto: Starsport©

- Ta situacija sa nepostojećim ofsajdom je najbolja potvrda koliko je nepsreman i ne oseća igru. Idealna prilika je bila da se tu pokaže i da pusti igru, iako je linijski podigao zastavicu. Srušio je teoriju koju sudije sami protežiraju. Tipična situacija gde je trebalo da pusti da se akcija završi, pa da se onda pogleda VAR. Čitava sudijska ekipa je pala pod pritiskom. Taj slučaj oko ofsajda me je najviše uverio da nisu dorasli zadatku - zaključio je Raka Đurović.

Vrhunac nekorektnog ponašanja Slovenci su demonstrirali nakon poslednjeg zvižduka Italijana, kada se Jasmin Kurtič uhvatio za međunožje i gestikulirao ka srpskim navijačima. Sramno i nedopustivo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.