PIKSI: "Prvih 45 minuta - ZA UDŽBENIKE!" Selektor otkrio šta je koštalo Srbiju važnog trijumfa...
Dragan Stojković Piksi, Foto: EPA/Antonio Bat

dva lica orlova

PIKSI: "Prvih 45 minuta - ZA UDŽBENIKE!" Selektor otkrio šta je koštalo Srbiju važnog trijumfa...

Moramo nastaviti da igramo lep fudbal - zaključio je Stojković

Objavljeno:

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je da je pet minuta drugog poluvremena sa Slovenijom koštalo "Orlove" pobede (2:2).

- Odigrali smo prvi deo utakmice savršeno. Nisam video manu i grešku. Potpuna dominacija, stil igre koji Srbija teži da igra. To je ono što moramo da nastavimo. Desilo se to u nastavku, pad koncentracije od pet minuta i to nas je koštalo - rekao je Piksi.

Slovenci su pravili česte faulove i neretko povlačili za dres naše igrače.

- Ovo je takmičarska utakmica, nije u domenu prijateljske. Njima je stalo da dokažu da nisu baš tako loši. Sigurno da je prvi gol, a potom i drugi predstavljao šok za nas i elan za njih. Oni su trčali i izgarali. Nemam šta da zamerim igračima kako su izdržali četiri utakmice u 11 dana. Mislim da je rezultat 2:2 možda realan, ali smo mogli i do pobede. Ostale su dve utakmice, šest bodova. Moramo na pobedu i u jednoj i u drugoj - smatra Stojković.

Dragan Stojković Piksi
foto: EPA/Antonio Bat

Nije želeo da govori o tome da li je Srbija bolja nego pre ovih mečeva u Ligi nacija.

- Ako gledate prvih 45 minuta to je nešto što treba da uđe u udžbenike. Kako jedan tim u sistemu može da dominira, da se protivnik ne vidi na terenu. Glupo je porediti i praviti komparaciju ove četiri utakmice. Ko god da je igrao dao je maksimum. Moramo nastaviti da igramo lep fudbal - zaključio je Stojković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.