KORENITE PROMENE U FUDBALU: Zbunjujuće pravilo za penale, koje će početi da se praktikuje od prvog jula!
na sastanku akcentovaće se igranje rukom zbog raznih kontroverznih i komplikovanih situacija., Foto: EPA/Friedmann Vogel

bez tolerancije!

KORENITE PROMENE U FUDBALU: Zbunjujuće pravilo za penale, koje će početi da se praktikuje od prvog jula!

Da li će ove stvari olakšati ili otežati posao

Objavljeno:

Asocijacija za pravila fudbalske igre (IFAB) zaseda u Dohi, gde će se doneti niz noviteta u ovaj sport i na snagu će stupiti od 1. jula.

Na sastanku će se razgovarati o dešavanjima iz cele sezone, a poseban naglasak biće o igranju rukom zbog raznih kontroverznih i komplikovanih situacija.

Novost je i ta što će zvanično biti dozvoljena upotreba pet izmena u svim FIFA takmičenjima, s tim da će nacionalni savezi sami odlučivati da li će primeniti to pravilo ili ne.

Svaki tim će izmene moći da koristi u tri intervala plus poluvreme. Dodatna šesta izmena koristiće se u produžecima, ako je to u skladu sa pravilnikom takmičenja.

UPERENE PUŠKE, OPŠTI HAOS - FILMSKE SCENE: Kako je prvotimac Partizana zavšio u zatvoru Dubaija zbog Pink Pantera!

Ubuduće kada igrač spreči gol ili očiglednu gol šansu igranjem rukom onda će biti isključen bez obzira na togde se akcija desila.

Najvaljuju se i promene koje će se odnositi na golmane i penale. Prema dosadašnjem pravilu golman je jednom nogom mogao biti van linije, a drugom na liniji ili iza nje.

TERZIĆ NA MISIJI POJAČAVANJA KVALITETA ZVEZDE : Tim će upotpuniti igrač vredan 2.000.000 EVRA!

Od 1. jula golmani će obe noge morati da drže na gol-liniji, tačnije golman više ne sme da stoji ni ispred ni iza, već isključivo na gol-liniji.

Kada je u pitanju uvođenje "poluautomatskog ofsajda" kojeg detektira tehnologija, taj sistem koji je oproban na Svetskom klupskom prvenstvu se još uvek testira i za sada neće biti uveden.

IŠAO NA SPAVANJE PRAZNOG STOMAKA, MAJKA SKUPLJALA FLAŠE DA GA PREHRANI: Sad ga velikan kupuje za 100 miliona evra!

Inače, prema najavama IFAB biće donesena odluka da sve reprezentacije na Svetskom prvenstvu mogu da prijave 26 igrača. Dakle, lista će se proširiti, što će svakako olakšati posao selektorima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.