IŠAO NA SPAVANJE PRAZNOG STOMAKA, MAJKA SKUPLJALA FLAŠE DA GA PREHRANI: Sad ga velikan kupuje za 100 miliona evra!
Darvin Nunjes, Foto: Profimedia

filmska priča

IŠAO NA SPAVANJE PRAZNOG STOMAKA, MAJKA SKUPLJALA FLAŠE DA GA PREHRANI: Sad ga velikan kupuje za 100 miliona evra!

Ne zaboravljam odakle sam. Ponizna i radna porodica. Otac mi je mukotrpno dnevno osam do devet sati, a majka je na ulici skupljala boce i prodavala ih

Objavljeno:

Bila je 2013. godina kada su roditelji teška srca dopustili 14-godišnjaku da napusti svoj dom dom i potpiše za velikana.

Napustio je svoj Artiges i otišao u 600 kilometara udaljeni Montevideo. Potpisao je za čuveni Penjarol, a skoro deset godina kasnije jedan evropski velikan je spreman da ga plati 100 miliona evra.

Darvin Nunjes (22) je nova zvezda evropskog fudbala i fudbaler zbog kojeg će Liverpul oboriti sve klupske rekorde samo kako bi da doveo u svoje redove.

Dok je bio dečak školska užina mu je bila jedini dnevni obrok. Otac Bibijano mu je bio zidar i nije mogao da napušta svoj posao, iako slabo plaćen, a majka Silvija je skupljala flaše i prodavala ih kako bi mu kupila nove kopačke.

- Da, ponekad sam išao u krevet praznog stomaka. Ali, češće je gladna legala moja majka. Kad go je mogla, pobrinula bi se da brat i ja jedemo, a ona sama bi legla praznog stomaka. Nikad neću zaboraviti odakle potičem - priča Nunjes.

Nunjesov prvi mandat u Penjarolu nije prošao kako je zamislio. Zbog porodičnih problema morao je da se vrati kući, da bi sa 16 godina sa svojim lokalnim timom izboriuo plasman u treću ligu. Tada je ponovo skrenuo pažnju velikih klubova, ali i pokidao ukrštene ligamente.

Operisao se, a godinu i po dana nije igrao fudbal. Umesto toga, našao je drugi posao i čekao novu šansu. Dočekao je i iskoristio. Opet je stigao poziv Penjarola.

Prvi meč je završio u suzama. Plakao je od bolova jer je obnovio povredu pa je morao na novu operaciju. Izgledalo je da ga baš neće, ali opet je uspeo da se oporavi i ubrzo je dobrim partijama postao mladi reprezentativac Urugvaja.

Nakon tri sezone u Motevideu stigao je poziv iz Evrope. Skauti španske Almerije su odradili odličan posao i doveli ga za šest miliona dolara. Sada će inkasirati 20% od prodaje koja se sprema.

- Ovim transferom moći ću da kupim roditeljima kuću u Artigasu - rekao je on predsedniku Penjarola - Moji roditelji su se žrtvovali za mene, moja majka je skupljala flaše na ulici, a otac je po ceo dan radio na građevini.

Podelio je titulu prvog strelca Segunde sa 16 golova i usledio je transfer u slavnu Benfiku. "Orlovi" iz Lisabona su platili rekordnih 24 miliona evra, ali i njima će se Nunjes i te kako isplatiti.

U prošloj sezoni na 41 utakmici je postigao 34 gola, a Liverpulu se preporučio sjajnim partijama u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona.

Redsi su navodno već završili posao i platiće Darvina Nunjesa 80 miliona evra plus 20 miliona bonusa i tako ga načiniti najskupljim pojačanjem u istoriji čuvenog kluba sa Enfilda.

Iako bi se mnogi u njegovom slučaju čuvali kao veliku tajnu teško detinjstvo koje je prošao Darvin ništa ne krije i o svemu priča s dosta ponosa. Kada je u Almeriji kupovao telefon, oduševio je saigrača jer nije želeo nikakav skup model, već najobičnij, samo da se javi majci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.