OTKRIVEN RAZLOG ZAŠTO JE MILOŠEVIĆ ODBIO PARTIZAN! FIFA dala ultimatum, nije imao izlaza!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

OTKRIVEN RAZLOG ZAŠTO JE MILOŠEVIĆ ODBIO PARTIZAN! FIFA dala ultimatum, nije imao izlaza!

Nekadašnji trener crno-belih je posle otkaza u Ljubljani podneo tužbu FIFA

Objavljeno:

Spominjao se Savo Milošević kao potencijalni novi-stari trener Partizana, ali je ipak izbor pao na Iliju Stolicu koji je već promovisan.

Kako piše "Danas" razlog što nije došlo do ponovnog dogovora je spor sa Olimpijom iz Ljubljane koji je imao Milošević.

Posle otkaza u Sloveniji, sredinom oktobra prošle godine, Milošević je podneo tužbu FIFA zahtevajući da mu klub sa stadiona Stožice isplati 310.000 evra koliko bi mu sledovao da je posao priveo kraju, odnosno na osnovu odredbi ugovora, predviđenog da traje do juna 2023. S obzirom da se Olimpija nije žalila na presudu svetske kuće fudbala, odluka je postala pravosnažna i Savo je u situaciji da prima odštetu iz inostranastva u narednih godinu dana. Pod jednim uslovom: da ne preuzme drugi klub.

Savo Milošević
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Upravo je to razlog zašto se Milošević nije vratio na Topčidersko brdo, iako je komunicirao sa čelnicima Parnog valjka i pokazao spremnost da se lati posla posle odlaska Aleksandra Stanojevića, svestan činjenice da su mnogi odbili klupu Partizana sve dok na nju, dve sedmice posle povlačenja, nije seo Ilija Stolica.

Milošević je smenjen posle samo 16 utakmica, između ostalog i zbog promene vlasničke strukture, odlaska Milana Mandarića sa kojim se dogovarao i želje novih čelnika iz Nemačke da imaju svoje rešenje na klupi. Nova uprava je oktobra 2021. smenila Sava i tom prilikom ga, piše "Danas", optužila da je uzimao procenat od transfera igrača dovedenih na njegovu sugestiju.

Išlo se čak dotle da se navodi kako je bivši trener Partizana "oštetio klub, insistirajući da u timu budu njegovi igrači čime je smanjio vrednost onima koji su već bili u Olimpiji, a nisu igrali".

Savo Milošević
Savo Miloševićfoto: Starsport©

FIFA je u presudi na osnovu tužbe Miloševića utvrdila da su takve optužbe neosnovne, precizirajući da „uprava Olimpije nije bila nadležna da utiče na selekciju igrača, odnosno da nije mogla da procenjuje ko bi trebalo da bude u sastavu“. Samim tim amnestirala Sava i donela mu satisfakciju u vidu novca koji mu sleduje na osnovu dobijenog spora. Upravo je to i bila kočnica povratku u Partizan, jer da je pristao na drugi mandat u Humskoj bio bi zaposlen na drugoj adresi i time bi prestale sve obaveze Olimpije.

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.