ILIJA STOLICA SE VRAĆA U HUMSKU POSLE 7 GODINA: U reprezentaciji prešao put od "Orlića" do Piksijevog prethodnika!
Ilija Stolica, Foto: Starsport©

promocija u četvrtak!

ILIJA STOLICA SE VRAĆA U HUMSKU POSLE 7 GODINA: U reprezentaciji prešao put od "Orlića" do Piksijevog prethodnika!

Trenersku karijeru započeo je 2014. godine kao pomoćnik u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije

Objavljeno: 16:48h

Partizan je objavio danas ime novog šefa stručnog štaba. Reč je o Iliji Stolici, nekadašnjem igraču i pomoćnom treneru crno-belih.

Ovu informaciju potvrdio je prvi čovek crno-belih Milorad Vučelić, a promocija novog trenera zakazana je za četvrtak u 15 časova na stadionu u Humskoj.

Ilija Stolica je trenersku karijeru započeo 2014. godine kao pomoćnik u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije, a zatim je istu funkciju obavljao i u Partizanu 2015. godine dok je prvi trener bio Zoran Milinković.

1 / 3 Foto: Starsport©

Posle prve kratke epizode u Humskoj, imenovan je za selektora kadetske reprezentacije Srbije, a zatim je jednu sezonu vodio ekipu Voždovca pre nego što se preselio na klupu Vojvodine. Na "Karađorđu" se zadržao tri meseca, a onda je preuzeo ljubljansku Olimpiju.

Na Stožicama je ostao samo mesec i po dana, pošto klub nije uspeo da prođe prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Godine 2019. zamenio je Nenada Milosavljevića na klupi mlade reprezentacija Srbije s kojom nije uspeo da se plasira na EP 2021. godine.

Kratko vreme bio je v.d. selektora A reprezentacije od odlaska Ljubiše Tumbakovića do dolaska Dragana Stojkovića Piksija.

Za to vreme reprezentacija je odigrala dve utakmice na turneji po Srednjoj Americi, protiv Panama i Dominikanske republike, a obe su završene bez golova.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.