RASTANAK JE SVE IZVESNIJI! Fudbaler Partizana dobio primamljivu ponudu iz inostranstva!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

USKORO DONOSI KONAČNU ODLUKU!

RASTANAK JE SVE IZVESNIJI! Fudbaler Partizana dobio primamljivu ponudu iz inostranstva!

Tuluz nudi Saši Zdjelaru godišnju platu u rasponu od 550.000 do 600.000 evra

Objavljeno: 12:51h

Rastanak Partizana i Saše Zdjelara čini se sve izvesnijim. Posle četiri i po godine na Topčiderskom brdu sazrela je ideja da se centralni vezista još jednom okuša u inostranstvu, posle Grčke i Španije otvori još jedno poglavlje van granica Srbije. S tim da je u dilemi kojim putem da krene.

Jedan vodi ka severu Evrope, pošto ga je već kontaktirao Malme, drugi je usmeren ka Francuskoj, odakle zamenik kapitena crno-belih ima i ponudu Tuluza. Klub sa juga države već je načinio prve korake u misiji dovođenja Zlatnog Orlića sa Novog Zelanda i ideja da se okuša u Ligi 1 i te kako se dopada Zdjelaru.

Tuluz se krajem maja vratio u elitni rang tako što je prvi prošao kroz cilj u zahtevnoj Drugoj ligi i želi što spremnije da dočeka takmičenje na najvišem nivou. Njegovi vlasnici su iz Kompanije Redbird – nedavno preuzela i Milan za 1.300.000.000 evra – žele rekonstrukciju ekipe kako bi bili konkurentni sa ostalim klubovima, da ne traju samo jednu sezonu, a novac koji bi uložil u angažman Saše Zdjelara premašio bi 1.000.000 evra, a to je za njih pristupačna investicija.

1 / 3 Foto: Starsport©

Partizan bi na ime obeštećenja zaradio 500.000 evra, jer je takav dogovor napravljen proleća 2021. kad je potpisom novog ugovora (do juna 2023) sprečio plaćanje penala Olimpijakosu (da mu je istekla prethodna saradnja, a da nije prodat), zbog čega je vrednost odštete kad bude odlazio simbolična. Opšti je utisak da je Saša odnosom, požrtvovanjem i načinom igre takav tretman i zaslužio.

Što se tiče njegovih uslova, Tuluz mu nudi godišnju platu u rasponu od 550.000 do 600.000 evra. Taj novac deluje primamljivo, ako se zna da u Beogradu inkasira 336.000.00 evra po sezoni. Značajna razlika. Istim primanjima ga mami i Malme. Istovremeno stavlja 27-godišnjeg fudbalera u dilemu. Ako se zaputi u Švedsku imaće priliku da se bori za plasman u Ligu šampiona i nosiće dres tamošnjeg prvaka, prvog kandidata za naslov i u ovom prvenstvu. S druge strane je višegodišnja ambicija da se, konačno, u zrelom dobu, okuša u nekoj od „Liga petice“, što mu omogućava Tuluz.

Navodno su samo nijanse u pitanju. Kako se može čuti, tek po povratku sa odmora, krajem sledeće sedmice, Saša Zdjelar bi trebalo da prelomi čiju ponudu prihvata. Osim ukoliko se ne pojavi još neki klub.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.