U PARTIZANU PRELOMILI: Ilija Stolica je novi trener!
Ilija Stolica, Foto: Starsport©

iznenađenje

U PARTIZANU PRELOMILI: Ilija Stolica je novi trener!

Stolica je u trenerskoj karijeri bio asistent Zoranu Milinkoviću u Partizanu 2015. godine, a vodio je potom mladu i kadetsku reprezentaciju Srbije, Voždovac, Vojvodinu i Olimpiju iz Ljubljane

Objavljeno: 16:19h

Svakog dana se licitira oko imena novog trenera Partizana, a kako Telegraf prenosi, u pitanju je neočekivan izbor - Ilija Stolica!

Navodi se da je konačni dogovor postignut danas, a ugovor sa novim šefom stručnog štaba biti potpisan na dve godine.

Promocija novog trenera fudbalera Partizana biće održana u četvrtak u 15 časova.

Svemu je prethodio jučerašnji višesatni sastanak sportskog direktora Ivice Ilieva i pomenutog Stolice, koji je iznedrio samo deo sporazuma, da bi pregovori bili nastavljeni danas u Humskoj, posle čega je postignut konačan dogovor buduće saradnje.

1 / 5 Foto: Starsport©

U odnosu na neke pređašnje pregovore dve strane, promenjeni su kruti stavovi i bio je to znak i ljudima iz Humske da je možda vreme da Stolica dobije priliku i pokuša da unese neku novu energiju, iako je prednost do utorka uveče u gotovo svim strukturama kluba, imao nekadašnji as i takođe trener Savo Milošević.

Posle pomenutog razgovora Ilieva i Stolice i čelnici u Humskoj su međusobno seli za pregovarački sto, stavili sve činjenice na dva tasa, da bi na kraju prevagnulo na stranu manjine koja je od prvog dana i želela pomenutog trenera na klupi Partizana.

Ivica Iliev
foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

Ilije Stolica je fudbalu karijeru započeo u Zemunu, odakle je kao mlad igrač prešao u redove španske Ljeide, tada drugoligaša. Ipak, nije se snašao, ali ga je tadašnji sportski direktor Partizana – Nenad Bjeković, koji ga je 2000. godine doveo u Humsku.

Ipak, u jakoj konkurenciji se nije nametnuo, odigrao je samo četiri zvanična meča sa crno-bele i posle jedne sezone “produžio” ka rodnom Zemunu, u čijim redovima je igrački eksplodirao (58 mečeva, 40 golova).

Dovoljan razlog da ga otkupi Metalurg iz Donjecka, no, ni ukrajinska epizoda nije bila sjajna, vratio se posle 20 odigranih mečeva na pozajmicu u OFK Beograd, ponovo odigrao sjajno (12 mečeva, osam golova), posle čega je usledila selidba u Belgiju, odnosno Sent Truden. Dve dobre sezone, pa prelazak u Mons, čime je zaokružena priča u Župiter ligi.

U poslednjim stanicama igračke karijere, Stolica se obreo u OFI-ju sa Krita, Budućnosti iz Podgorice, te američkim klubovima Nju Inglendu i Njujorku, gde je 2011. godine i okračio kopačke o klin.

Stolica je u trenerskoj karijeri bio asistent Zoranu Milinkoviću u Partizanu 2015. godine, a vodio je potom mladu i kadetsku reprezentaciju Srbije, Voždovac, Vojvodinu i Olimpiju iz Ljubljane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.