Vreme za rastanak: ZDJELAR NA IZLAZNIM VRATIMA!
Saša Zdjelar, Foto: partizan.rs

fk partizan

Vreme za rastanak: ZDJELAR NA IZLAZNIM VRATIMA!

Zadnji vezni spreman za odlazak, crno-beli bi ga pustili

Objavljeno:

Ostao je Partizan bez trenera, ostaće bez kapitena, možda i bez njegovog zamenika.

Posle Aleksandra Stanojevića (povukao se posle dve sezone bez pehara), Lazara Markovića (klub mu neće ponuditi nastavak saradnje), postoji mogućnost da Humsku napusti i Saša Zdjelar.

Njegova naredna destinacija mogla bi da bude – Malme.

Saša Zdjelar
Saša Zdjelarfoto: Starsport©/Predrag Milosavljević

Prvak Švedske već je uspostavio kontakte sa crno-belima, da se raspita pod kojim uslovima bi mogao da dobije jednog od najstandardnijih igrača.

Informaciju je preneo Aftonbladet, ugledni dnevnik iz Stokholma, insistirajući da je Malemu potrebno pojačanje na sredini terena i da Zdjelar odgovara profilu kakav traži Miloš Milojević, srpski strateg nedavno angažovan u klubu.

Upravo je Milojević tokom boravka u Superligi, kao saradnik Dejana Stankovića u stručnom štabu Crvene zvezde, mogao da se uveri u kvalitete Saše Zdjelara.

Pogotovo ako se zna da mu je takmičarska 2020/21, dok je sadašnji strateg Malmea radio u Beogradu, bila možda najbolja u karijeri. Ni prethodna nije bila za potcenjivanje, a na njenom koncu je bivši član Olimpijakosa nagovestio da je, možda, vreme za rastanak, posle četiri i po godine proveden u Humskoj.

1 / 10 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Zdjelarova velika želja je da se oproba u „ligama petice“, ranije se pričalo da postoji interesovanje italijanskih i nemačkih klubova, ali se posao nije realizovao. Imajući u vidu da je u martu proslavio 27. rođendan možda je Malme sjajna sredina za njegov naredni izazov, pogotovo što će ovaj klub igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je veći izazov u odnosu na Partizanovu stazu ka Ligi Evrope.

Zdjelar je ugovorom vezan za klub iz Humske do narednog leta i naredni prelazni rok je poslednja šansa da crno-beli bar nešto zarade. A to „nešto“ je tačno 500.000 evra. Toliko je predviđena visina obeštećenja, dogovorena proleća 2021. kad je Saša velikodušnim gestom spasao Partizan plaćanja penala Olimpijakosu, zbog čega je uprava odredila simbolično obeštećenje. Na kraju krajeva, ako je neko zaslužio da ga klub valjano tretira onda je to Saša Zdjelar.

FK Partizan
FK Partizanfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

„Nikad ne komentarišem imena koja kruže poput glasina, niti igrače drugih klubova, iz poštovanja prema njihovim poslodavcima“, diplomatski je istakao Andreas Gergson, sportski direktor Malema, povodom mogućnost da Zdjelar bude osveženje u ekipi za koju već igra jedan Srbin, Veljko Birmančević.

Malme pojačanje na poziciji zadnjeg veznog traži zato što Oskar Levicki nije ubedio stručni štab da je standardan, jer ima problema sa povredom kolena, dok je Erdal Rakip ušao u poslednjih šest meseci ugovora i logično je da se traži zamena.

Espreso/Mozzart sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.