ISTORIJSKA TABELA! Ogromna dominacije Zvezde i Partizana kakva nikada nije zabeležena!
Detalj sa večitog fudbalskog derbija, Foto: Starsport©

NEVEROVATNA RAZLIKA!

ISTORIJSKA TABELA! Ogromna dominacije Zvezde i Partizana kakva nikada nije zabeležena!

Večiti su neka druga dimenzija kada je reč o domaćem prvenstvu

Objavljeno: 16:39h

Polufinalne utakmice Kupa Srbije u fudbalu donele su nam potvrdu već utemeljnog činjeničnog stanja da je domaći "najpopularniji sport" talac hegemonije dva kluba koja se pitaju za sve. Večiti su neka druga dimenzija, drugi svet. Nedodirljiv u odnosu na druge timove.

Zvezdinih 8:0 u polufinalu Kupa protiv Novog Pazara govori, jasno, mnogo toga o snazi šampiona, a ni Partizanovih 2:1 protiv Vojvodine u drugom polufinalu samo onome ko nije gledao utakmicu deluju kao da je tu bilo neizvesne borbe.

Ono što još upečatljivije i slikovitije ukazuje na trenutni ogromni raspon između perjanica domaće fudbalske scene i ostatka lige, je pogled na superligašku tabelu - nikad veća bodovna distanca nije bila između Zvezde i Partizana sa jedne, i ostatka konkurencije sa druge strane.

1 / 3 Foto: Starsport©

Trenutno, Crvena zvezda "beži" trećeplasiranom Čukaričkom 38 bodova, a Partizan 36. To je, poređenja radi, neka prosečna razlika koja u ozbiljnim ligama postoji između klubova sa vrha i onih koji se bore za opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Za večite, ostali klubovi odavno nisu nikakva konkurencija u pravom smislu reči, više dođu samo kao broj u takmičenju koje je iz godine u godinu ničim ne pokazuje da želi da bude bolje.

Jednostavnije rešeno, Superliga, ovakva kakvu gledamo godinama, srlja ka amaterizmu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.