KO BI REKAO DA JE ON NAJVEĆI MALER FUDBALA: Poterao ga i nakon što je završio karijeru!
Mihael Balak, Foto: Profimedia

da li ste znali?

KO BI REKAO DA JE ON NAJVEĆI MALER FUDBALA: Poterao ga i nakon što je završio karijeru!

Teško da postoji veći maler u fudbalskom svetu od Mihaela Balaka.

Objavljeno:

Balak je imao zaista vrhunsku karijeru i bio je jedan od najboljih veznih igrača na svetu, ali ga je pratila nesreća da je uvek gubio finale u najvažnijim utakmicama.

Bio je član čudesne generacije Kajzerslautrena, koja je osvojila Bundesligu, i ništa nije ukazivalo da će u nastavku karijere pratiti velikog igrača.

Prvi put se to dogodilo 2002. godine, kada je za nekoliko nedelja izgubio tri trofeja od Bajera iz Leverkuzena. Farmaceuti su ostali bez Bundeslige, Kupa DFB i Lige šampiona.

Mihael Balak
Mihael Balakfoto: Epa/DANIEL HAMBURY

Usledio je prelazak u Bajern gde je osvajao trofeje, što nije veliki uspeh s obzirom na totalnu dominaciju Bavaraca u Nemačkoj.

Trebalo je da igra finale Svetskog prvenstva 2002. sa reprezentacijom ali je u polufinalu dobio žuti karton i suspendovan.

Razočaran je četiri godine kasnije kada je Elf doveo do polufinala, ali ih je Italija eliminisala na svom tlu. Igrao je i za Čelsi gde je takođe izgubio veliko finale.

Posle penala u finalu Lige šampiona 2008. Plavi su izgubili od Mančester junajteda.

Mihael Balak
Mihael Balakfoto: EPA/Kerim Okten

Godinu dana kasnije pretrpeo je veliku nepravdu kada je Čelsi opljačkan u polufinalu Lige šampiona. Balak je karijeru završio pre desetak godina, a posle penzionisanja i velike zarade uglavnom je radio kao specijalni komentator.

Inače, njegovo bogatstvo se procenjuje na 30 miliona evra. A van terena život ga nije mazio. Sa suprugom Simon Lambe imao je troje dece, Luisa, Emili i Džordija. Usledio je razvod, pa je nekoliko godina bio u vezi sa Natašom Tanus, koja ga je u međuvremenu napustila.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.