ZVEZDA "ČERUPA" RUSE: Neće samo Dzjubu, meta je i DEFANZIVAC koji se preporučio protiv Partizana!
Obojica mete Zvezde: Rodrigao u duelu sa Dzjubom, Foto: Profimedia

koriste priliku

ZVEZDA "ČERUPA" RUSE: Neće samo Dzjubu, meta je i DEFANZIVAC koji se preporučio protiv Partizana!

Kako sa navodi, klub sa Marakane je već kontaktirao kolege iz Rusije

Objavljeno:

Crvena zvezda uveliko priprema pojačanja za narednu sezonu, a na stadionu "Rajko Mitić" se nadaju da će to biti za napad na Ligu šampiona, pošto su u dobroj situaciji da u poslednja tri kola obezbede titulu u Srbiji.

Nakon što je procurila informacija, koju je potvrdio ruskim novinarima i Zvezdan Terzić, da Zvezda želi kapitena Rusije Artjoma Dzjubu, Telegraf prenosi da crveno-beli ne planiraju da im gorostasni napadač iz Zenita bude jedino pojačanje, već su pikirali i štopera Sočija - Brazilca Rodrigaa.

Artjom Dzjuba
Artjom Dzjubafoto: EPA/Anatoly Maltsev

Očigledno je rusko tržište ovog leta u posebnom fokusu crveno-belih, pošto su klubovi zbog rata u Ukrajini izbačeni iz svih evropskih takmičenja, pa postoji šansa da se dovedu kvalitetniji igrači, koji imaju veću ambiciju od igranja ruske lige.

Kako sa navodi, klub sa Marakane je već kontaktirao Soči, ali im se nije preterano svideo prvi odgovor ruskog kluba, a to je obeštećenje od 3 miliona evra, pa ostaje da se vidi kako će teći dalji pregovori.

Rodrigao je stigao u Soči početkom prošle sezone, neposredno pre mečeva sa Partizanom, igrao je obe utakmice protiv crno-belih u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Ove sezone je bio standardan u dresu Sočija, koji je iznenađenje ruske lige i trenutno je na trećem mestu iza Zenita i Dinama iz Moskve. Rodrigo je na 28 utakmica u dresu Sočija ove sezone postigao i tri gola.

Da li se traži zamena za Strahinju Erakovića?
Da li se traži zamena za Strahinju Erakovića?foto: Starsport©

Ponikao je u Atletiku iz Mineira, koji ga je slao na pozajmice u mnoge brazilske klubove, pre nego što je na leto 2019. prešao u portugalski Žil Visente, odakle je prošlog leta prešao u Soči za 700.000 evra, a posle odlične sezone cena mu je značajno porasla.

Zainteresovanost Zvezde za Brazilca može da znači i da će jedan štoper napustiti Marakanu ovog leta, a to bi najverovatnije trebalo da bude Strahinja Eraković, za koga postoji veliko interesovanje inostranih klubova, a navodno crveno-beli ne planiraju da ga prodaju ispod cene od 10.000.000 evra. Zanimljivo, kao potencijalni kupac Erakovića se pominje baš ruski klub, Dinamo Moskva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.