ZVEZDA NAVIJA PROTIV DINAMA! Crveno-belima se otvara OGROMNA šansa posle suspenzije Rusa!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

kalkulacije!

ZVEZDA NAVIJA PROTIV DINAMA! Crveno-belima se otvara OGROMNA šansa posle suspenzije Rusa!

Naravno, ukoliko odbrani titulu prvaka Srbije

Objavljeno: 10:44h

Sankcije koje je UEFA potvrdila ruskim klubovima donele su promene u startnim pozicijama za kvalifikacije za evropska takmičenja za narednu sezonu gotovo svim ligama.

Konkretno kada se radi o Srbiji, napredovao je osvajač Kupa, koji će umesto od drugog pretkola Lige konferencija kretati od treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crvena zvezda - Partizan
Crvena zvezda - Partizanfoto: Starsport©

Boljitak bi mogla da oseti Crvena zvezda, i to već večeras, ako Viljareal ispadne od Liverpula iz Lige šampiona. Sve u svemu, bitno je da “žuta podmornica” ne osvoji pehar u elitnom evropskom takmičenju, kako bi prvak Superlige krenuo u kvalifikacije od trećeg kola i tako faktički u svom džepu imao barem grupnu fazu Lige konferencija.

Ako titulu osvoji ekipa Dejana Stankovića, vrlo lako bi moglo da se desi da bude čak i u trećem šeširu pri žrebanju za grupnu fazu Lige šampiona. Podsetimo da su crveno-beli sigurno povlašćeni sve do kraja kvalifikacija, što automatski garantuje nešto lakše protivnike.

Da bi Zvezda “upala” u treću grupu timova po kvalitetu, neophodno je da se ispune dva od tri uslova – da Rendžers ne uđe u grupnu fazu, da Dinamo iz Zagreba ne bude u eliti ili da Benfika ne prođe kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jedini problem koji se javlja je što su portugalski, hrvatski i škotski klub takođe povlašćeni sve do četvrtog kola kvalifikacija, što će reći da će i oni dobiti lakšeg rivala na poslednjoj stepenici pred ulazak u elitu.

Ali, opet, velika šansa se otvorila timu Dejana Stankovića, pa ćemo sačekati kraj leta da vidimo da li će istu i iskoristiti.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.