SANKCIJE RUSIMA POMAŽU SRPSKIM KLUBOVIMA: Evo kako mogu da napredaju u kvalifikacijama za UEFA takmičenja!
Detalj sa 166. večitog derbija, Foto: Starsport©

profitiraće

SANKCIJE RUSIMA POMAŽU SRPSKIM KLUBOVIMA: Evo kako mogu da napredaju u kvalifikacijama za UEFA takmičenja!

Izvesno je da će pojedini klubovi preskočiti određena kola kvalifikacija, ali ko ćgde igrati najviše zavisi od ishoda Kupa Srbije

Objavljeno:

UEFA je ostala dosledna. Rusija neće imati klubove u kontinentalnim takmičenjima naredne sezone, što će doneti velike promene u organizaciji kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija ovog leta.

I Srbija će, doduše neočekivano, napredovati na ovoj listi. Šampion, isprva, neće osetiti nikakve beneficije ove odluke, pošto će i dalje kretati od drugog kruga kvalifikacija. Uz to, vredi reći da će ipak i pobednik Superlige moći da "napreduje" i to ako Viljareal ne osvoji Ligu šampiona. Tako će kretati iz trećeg umesto iz drugog kola kvalifikacija.

UEFA
foto: Profimedia

Uz to će naša zemlja dobiti učesnika od treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Podsetimo, osvajač Kupa Srbije je prethodno započinjao svoje učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, pa se može reći da je ovo veliki skok.

Prošle sezone, u startu, nismo ni imali učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zbog preslaganja i novoformirane Lige konferencija.

Ostalo se nije menjalo, pa će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Superlige Srbije (odnosno trećeplasirana i četvrtoplasirana ako šampion Superlige osvoji i Kup) nastupati od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.