DETALJI ODLUČUJU! FINALE U TRCI ZA ŠAMPIONA! Pun stadion - INSPIRACIJA ZA SVE! Drulović OZNAČIO najbolje u oba tima
Ljubinko Drulović, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

analiza

DETALJI ODLUČUJU! FINALE U TRCI ZA ŠAMPIONA! Pun stadion - INSPIRACIJA ZA SVE! Drulović OZNAČIO najbolje u oba tima

Fudbaleri Crvene zvezde imaju dva boda prednosti u odnosu na Partizan pred današnji večiti derbi. Danas ćemo svakako znati u kom smeru će se nastaviti šampionska trka.

Objavljeno: 15:46h

Ljubinko Drulović je izneo svoje impresije pričajući za Informer:

- To je utakmica za titulu, ko pobedi ima velike šanse da bude šampion. Zvezda ima prednost od dva boda i u boljoj je situaciji od Partizana, ali ko pobedi ne vidim gde bi mogao da izgubi bodove do kraja prvenstve.

Psihološki će ekipe koja trijumfuje u derbiju da se "digne", možda do kraja pobedi sve utakmice - kazao je Ljubinko Drulović, pomoćnih selektora Srbije Dragana Stojkovića.

1 / 8 Foto: Starsport©

Antologijska najava derbija Đanija Ćurčića: GOREĆE ANGLOMANIJSKA SRBIJA, ubiću se od alkohola večeras (VIDEO)

Očekuje nakadađnji as Partizana da će puleni Aleksandra Stanojevića biti mnogo agresivniji nego u minulom derbiju.

- Partizan prošli put nije pokazao koliko zaista vredi, jer je tada imao i utakmicu u Evropi. I mene interesuje da li će biti totalno drugačiji nego tada, kada su pre derbiji igrali protiv Čeha.

Zvezda je bila mnogo svežija u fizičkom smislu. Sada očekuje drugačiji Partizan, agresivniji, spremniji da odgovori na najbolji način. Možda su tada su bili malo umorni, a Zvezda je zasluženo pobedila, bila je bolja.

PARTIZANOVA POSTAVA ZA DERBI: Miljković počinje derbi, dilema oko golmana, Stanojević sprema iznenađenje u ofanzivi

Zvezda je maksimalna ovog proleća, na stadionu Rajko Mitić u prvenstvenim duelima primila je samo jedan gol. Ali, forma retko u derbiju ima glavnu ulogu.

1 / 9 Foto: Starsport©

- Ekipe se dobro poznaju, nema velikih tajni. Ima mnogo detalja koji mogu da odluče. U derbiju ne znači da će pobediti ekipa koja je u boljoj formi. Za svakog igrača je velika inspiracija da igra ovakvu utakmicu.

To je finale! Partizan, ako želi da bude šampion, mora da pokaže da želi da pobedi. Mislim da će to biti utakmica da se igrači iskažu na najbolji način. Ovo je možda i najznačajnija utakmica u sezoni - kazao je Drulović, a potom se osvrnuo na detalje koji bi mogli da budu presudni.

STANKOVIĆ NEMA MNOGO DILEMA! Sa proverenim snagana na pobedu protiv Partizana!

- Partizan ima Rikadra, Lazara Markovića, Natha, koji je kreativan, videćemo kako je fizički... S druge strane Zvezda ima Kataija, Ivanivića, koji su izuzetno kvalitetni pre svega sa loptom. To su igrači koji prave razliku u ekipi Zvezde, koja ima dosta opcija, u ofanzivnom deli Ohija, Pavkova , Bena...

Mnogo kvalitenih igrača imaju crveno-beli, za naše uslove su odlični. Možda Partizanu fale neke opcije, ali ima igrača s jedne i druge strane, koji, ako budu imali svoj dan, ako budu inspirisani, mogu da budu izuzetno važni za ekipe.

Zvezda imao mogao fudbalera čiji individuelni kvalitet može da odluči.

1 / 10 Foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

- Individualni kalitet je jedan od najvažnijih stvari, donosi prevagu. Zvezda je pokaza da ga ima. U kretivnosti, u zadnjih 30 metara, tu su Ivanić, Katai, prave razliku. Fudbal jeste timska igra, ali individualni kvalitet je mnogo važan, odlučuje u mnogim situacijama. Sviđa mi se kako igraju, Katai i Ivanić su tokom sezone bili Zvezdini klučni igrači što se ofanzivnog dela tiče.

Iako je Zvezda lider, sa dva boda prednosti, ne misli Drulović da je bolja od Partizana.

- Partizan možda nije iskoristio zimsku pijacu da se pojača možda na nekim pozicijama. Ne znam šta je razlog. Zvezda možda ima samo bolje opcije u svim linijama tima, ne samo naše fudbalere, nego i strance. Ima bolja rešenja na nekim mestima. To je stvar strategije svakog kluba. Partizan nije iskoristio priliku da dovede nekog igrača koji bi mogao odmah da igra i pravi razliku.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulovićfoto: Espreso sport

Ne usuđuje se Drulović da prognozira večiti derbi.

- Teško je prognozirati. Zvezda je pošteno dobila prošli derbi, ali sad je nova priča. Partizan je svestan da ako pobedi vraća se u borbu za titulu, ako izgubi praktično gubi titulu.

Sudije su mesecima u centru pažnje, Zvezda nije želela Srđana Jovanovića.

- Imamo našeg najboljeg sudiju, koji je fantastično sudio u prošlom derbiju. Imamo sve uslove da bude tako, pun stadion, inspiracija za bilo koga. Svi imaju uslove da se ponašaju kako treba, da daju maksimum, da igraju pošteno, sportski, pa ko bude bolji, neka pobedi. Sudija neće biti problem sigurno.

Espreso/Informer


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.