NEMANJA VIDIĆ MEĐU ODABRANIM! Srbin na listi najboljih u ovom veku, da li OŠTEĆEN? (FOTO)
Nemanja Vidić, Foto: Starsport©

jaka KONKURENCIJA!

NEMANJA VIDIĆ MEĐU ODABRANIM! Srbin na listi najboljih u ovom veku, da li OŠTEĆEN? (FOTO)

Legendarni defanzivac se našao u izboru 100 najboljih fudbalera ovog veka

Objavljeno: 18:30h

Legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić je jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Premijer lige, a redovno je član elitnih izbora, što se desilo i ovog puta.

Tako je renomirani magazin Four-Four-Two odlučio da Nemanju stavi među 100 najboljih fudbalera iz ovog veka.

Tu su se našli osvajači Zlatnih lopti, pobednici i heroji ovog veka. Bez sumnje, ovo je veliko priznanje za našeg fudbalera, pogotovo kada se pogleda ko je sve završio na listi.

Međutim, uspesi Nemanje Vidića i pet osvojenih trofeja Lige šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i pet Komjuniti šildova. Bespogovorno je pričati koliku je ulogu imao u svakom od pohoda, a na tom putu je dva puta bio član idealnog tima sveta, četiri puta je izabran među 11 igrača Premijer lige, dva puta je bio i igrač sezone u engleskom prvenstvu.

Nemanja Vidić
Nemanja Vidićfoto: EPA/Roger Parker

Nekadašnjem kapitenu reprezentacije Srbije na listi su se priključili fudbaleri poput Dejvida Bekama, Bastijana Švajnštajgera, Kafua, Paola Maldinija, Fabija Kanavara, Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Rivalda, Rajana Gigsa, Fernanda Toresa, Veslija Snajdera...

Tek, treba istaći da je Nemanja zauzeo 60. poziciju. Možda su ga urednici ove liste "oštetili" za koju poziciju, ali opet treba biti ponosan na ovaj veliki uspeh. Zanimljivo je da je Rio Ferdinand na 32. mestu, a gledajući štopere bolji od našeg Užičanina su još Karles Pujol, Džon Teri, Vensan Kompani, Đerar Pike i Serhio Ramos.

Od igrača iz regiona, najbolji je bio Luka Modrić na 14. poziciji. Odmah ispred njega tu je Zlatan Ibrahimović, a na prvom mestu našao se Lionel Mesi odmah ispred Kristijana Ronalda, što će sigurno dovesti do debate. Prvih deset kompletiraju Andres Inijesta, Ćavi, Rolandinjo, Zinedin Zidan, Tjeri Anri, Manuel Nojer, Kaka i Luis Suarez koji je deseti.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.