IME NOVAKA ĐOKOVIĆA ODJEKNULO U SVETU FUDBALA!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

IME NOVAKA ĐOKOVIĆA ODJEKNULO U SVETU FUDBALA!

Trener Mančester sitija na zanimljiv način najavio meč sa Liverpilom, i pritom spomenuo najboljeg tenisera sveta

Objavljeno: 18:31h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je jedna od glavnih figura u svetu sporta, a zbog njegove dominacije je česta tema u ostalim sportovima.

Srbin je velika inspiracija, a njegovo rivalstvo sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom je motivacija svim profesionalnim sportistima.

Mančester siti i Liverpul ovog vikenda igraju možda i presudan meč za titulu u Premijer ligi, a nekako se tu "obreo" i srpski tenisr.

Pred okršaj na Etihadu, Pep Gvardiola, menadžer "građana", uporedio je rivalstvo dva kluba sa onim teniskim između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Pep Gvardiola
Pep Gvardiolafoto: EPA/Rui Vieira

Upitan hoće li to biti bitka koja će dugo trajati, španski stručnjak je rekao da ne veruje da to može da traje tako dugo kao kod članova "velike trojke".

- Rekao bih da su Nadal, Federer i Đoković u borbi dve decenije, a mi smo pet godina. U fudbalu situacija se brže razvija i imati kontinuiran uspeh je teže nego u drugim sportovima. Znam samo da ću se sećati ovog perioda kada budem igrao i gledao golf, da, setiću se da mi je najveći rival bio Liverpul - kaže Gvardiola.

Kada su ga pitali da li misli da je Liverpul pogurao Siti ka tome da postiže bolje rezultate, saglasio se.

Đoković, Nadal i Federer
Đoković, Nadal i Federerfoto: Profimedia

- Apsolutno ne bismo bilu tako dobri da nije tako. Kada osvojite 100 bodova, a onaj drugi 98, potrebno je da vas neko od pozadi gura ka tome. Morate da napravite naredni korak, to je sigurno. Treba čestitati obema ekipama na uspesima tokom godina, to nije samo osvajanje jedne Premijer lige, oba tima su u igri četiri ili pet godina. To je najvažnija stvar u sportu i zato kada vidim da su Federer, Nadal i Đoković i svi veliki sportisti tu gde jesu svake godine, to me čini najponosnijim.

Proteklih dana pojedini mediji su ga doveli u vezu sa preuzimanjem kormila reprezentacije Brazila, ali je to demantovao.

- Ne znam odakle je to došlo... Ne danas o tome. Ovde sam pod ugovorom, srećan sam. Želim da zauvek ostanem ovde. Nema boljeg mesta za to. Produžio bih ugovor na deset godina - priznao je strateg šampiona Engleske.

Meč Mančester siti - Liverpul igra se u nedelju od 17.30 časova.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.