NAVIJAČI PARTIZANA NE MORAJU DA BRINU! Klub iz Humske rešio najveći problem oko dobijanje evropske licence!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

čist račun!

NAVIJAČI PARTIZANA NE MORAJU DA BRINU! Klub iz Humske rešio najveći problem oko dobijanje evropske licence!

Crno-veli isplatili su potraživanja Zoranu Tošiću, Vladimiru Stojkoviću i Petru Gigiću

Objavljeno: 14:12h

Kraj marta i početak aprila tradicionalno su stresni u Partizanu, jer klub, usled UEFA monitoringa i obezbeđljivanja licence za Evropu, mora da sanira dugovanja iz prošlosti ili, pak, postigne sporazum o reprogramu sa onima kojima se novac duguje.

Ovoga puta, crno-beli su posegli za rešavanjem problema, ali su se usput (verovatno ne baš drage volje) ratosiljali najvećih dugova iz prošlosti prema Zoranu Bambiju Tošiću i Vladimiru Stojkoviću, prema kojima je sada “čist račun”, saznaje Telegraf.

Vladimir Stojković, Zoran Tošić
foto: Starsport©

Pored pomenutih Tošića i Stojkovića, klub iz Humske je isplatio potraživanja i prema napadaču Petru Gigiću, koji je u Partizan stigao iz šabačke Mačve kao perspektivan fudbaler za 100.000 evra obeštećenja. Ali, ispostavilo se da se radi o velikom promašaju, koji se među crno-belima zadržao od jula 2019. do januara 2020. godine, odigravši ukupno 621 minut na 11 mečeva, uz samo dva postignuta gola.

Gigićeva potraživanja i nisu bila toliko breme, koliko, recimo, Tošićeva i Partizan bi verovatno nekoliko puta bio u potpunom finansijskom “kolapsu” da fudbaler, baš kao i golman Stojković, nije pokazao veliko razumavanje i toleranciju, te je četiri godine uvek izlazio u susret klubu potpisujući reprogram o odlaganju potraživanja.

Ovoga puta je to ipak došlo na “dnevni red” i klub je izmirio obaveze prema pomenutim igračima koje su u velikoj meri bile omča oko vrata svakog marta, kada se bije bitka za evropsku licencu. Što se tiče prvotimaca iz postojećeg kadra, od kojih nekolicina takođe ima potraživanja iz prošlosti, taj problem je rešen praktično iz nehata, promenom pravilnika o potpsivanju reprograma, koji je doveo do toga da se dugovi prolongiraju za sledeću godinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.