SVETSKO PRVENSTVO MENJA SVE! Zvezda i Partizan moraju DOBRO da se spreme za promene!
Detalj sa večitog fudbalskog derbija, Foto: Starsport©

kao nikada do sada!

SVETSKO PRVENSTVO MENJA SVE! Zvezda i Partizan moraju DOBRO da se spreme za promene!

Tokom jeseni nas očekuje potpuno drugačiji fudbalski kalendar

Objavljeno: 12:37h

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 21. novembra do 19 decembra, a upravo ovaj zimski termin uzrokovaće velike promene u kalendaru fudbalskih takmičenja u Srbiji i celom svetu.

Održan je žreb u Kataru, na kojem je Srbija dobila svoje protivnike, pa tako reprezentativna fudbalska groznica uveliko drma navijače. Kako se Mundijal održava po prvi put u zimskom terminu, klupska fudbalska sezona će pretrpeti velike promene, pa će novembar i decembar biti potpuno drugačiji.

Superliga Srbije 2022/2023

Kada je reč o najjačem fudbalskom prvenstvu u Srbiji, sledeća sezona u Superligi Srbije će početi 8. jula i trajaće do 13. novembra, kada će se odigrati 20. kolo. Uslediće pauza do 11. februara 2023. godine, jer po završetku Mundijala na većini stadiona u Srbiji neće biti uslova za fudbalske mečeve. Borba u Superligi Srbije završiće se 21. maja 2023. godine, posle čega slede utakmice baraža za opstanak 27. i 31. maja istog meseca. Finale Kupa Srbije odigraće se 28. maja.

1 / 3 Foto: Starsport©

Takođe, ranije će početi i kvalifikacije za evropska takmičenja u sezoni 2022/2023. Borba za Ligu šampiona startovaće već 5. jula, a za Ligu Evrope i Ligu konferencije dva dana kasnije. Utakmice će se igrati na svakih sedam dana, do 19. septembra i prvog FIFA termina.

Liga šampiona

Upravo će Liga šampiona pretrpeti najveće promene u sledećoj sezoni zbog Svetskog prvenstva. Tako će se prvi mečevi odigrati 6. i 7. septembra, a takmičenje po grupama će se završiti već 2. novembra, 5 nedelja ranije nego što je to inače slučaj. Nokaut faza počinje posle Mundijala i zimskog odmora, sreidnom februara, a finale je planirano za 10. jun u Instanbulu, dve nedleje kasnije nego ove sezone.

Lige petice

Navijači koji prate najjače lige Evrope takođe će ranije uživati u fudbalu, pošto Bundesliga počinje 5. avgusta, Premijer liga i Francusko prvenstvo dan kasnije, La Liga počinje 12. avgusta, a Serija A je planirana za 13. avgust.

Sve lige poslednje mečeve pred Mundijal moraju da završe do 13. novembra.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.