DEŽA VI: Srbija OPET sa Brazilom i Švajcarskom! Kamerun kompletirao GRUPU SMRTI za "Orlove"!
Fudbaleri Srbije, detalji utakmica sa Brazilom i švajcarskom i selekcija Kameruna, Foto: EPA/STR, EPA/Laurent Gullieron, Starsport©, EPA/Facundo Arrizabalaga

ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO

DEŽA VI: Srbija OPET sa Brazilom i Švajcarskom! Kamerun kompletirao GRUPU SMRTI za "Orlove"!

Sva dešavanja sa žreba mogli ste pratiti uživo na blogu Espresa

Objavljeno: 00:01h

Fudbalska reprezentacija Srbije i cela sportska javnost večeras su saznali ono što se sa nestrpljenjem iščekuje još od veličanstvene novembarske noći u Lisabonu kada su "Orlovi" pobedili Portugal za prvo mesto u grupi A i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Žreb i određivanje osam mundijalskih grupa počelo je u 18 časova po srednjoevropskom vremenu u prestonici zemlje domaćina, Dohi.

Direktan televizijski prenos je na TV RTS 1 koja će krajem godine prenositi celo Svetsko prvenstvo.

1 / 5 Foto: Starsport©

Za sada je poznato 29 od 32 učesnika Mundijala, uz napomenu da ćemo preostala tri dobiti u junu posle interkontinentalnih i evropskog baraža.

Što se tiče Evrope, Vels čeka boljeg iz duela Škotska - Ukrajina, zatim Kostarika igra protiv Novog Zelanda, dok će Peru čekati pobednika meča Australija - UAE. Bilo ko da prođe dopuniće 4. šešir, a evo i ostalih učesnika.

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija.

Drugi šešir: Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska.

Treći šešir: Senegal, Iran, Japan, Srbija, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis.

Četvrti šešir: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador, Peru/Australija/UAE, Kostarika/Novi Zeland i Vels/Ukrajina/Škotska.

Kao i uvek, žrebanje će početi izvlačenjem ekipa iz prvog šešira, počev od domaćina Katar koji će biti smešten u A grupu.

Timovi iz istog kontinenta su razdvojeni, osim evropskih zemalja gde najviše dve mogu da budu u grupi. Za razliku od prethodnih takmičenja, raspored utakmica biće odlučen naknadno i neće se dešavati automatski u zavisnosti kako će timovi biti izvučeni.

SP će početi 21. novembra i trajati do 18. decembra. Grupna faza će biti završena posle 12 dana, odnosno 2. decembra.

GRUPE SVETSKOG PRVENSTVA

Može se reći da su Orlovi opet u "grupi smrti"...

Ceremoniju su vodili novinarka Samanta Džonson, bivši fudbaler Engleske Džermejn Dženas i dvostruka šampionka sveta, reprezentativka SAD-a, Karli Lojd.

Kuglice na žrebu u Dohi izvlačili su legendarni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, čuveni Brazilac Kafu i Nemac Lotar Mateus. Osim njih, na žrebu će učestvovati i Nigerijac Džej-Džej Okoča, Alžirac Rabah Mađer, Adel Ahmed Malalah iz Katara, Iranac Ali Deji i Australijanac Tim Kejhil.

TOK ŽREBA

19.11 - Peru/Australija/UAE će u grupu D.

Ekvador je kompletirao grupu A. S. Arabija je u grupi C. Kostarika ili Novi Zeland će u grupu E.

Kamerun je kompletirao grupu G i načinio vrlo jaku grupu sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom!

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022
foto: EPA/Laurent Gullieron

Vels/Ukrajina/Škotska su u grupi B. Gana je u grupi H. Kanada Milana Borjana sa Hrvatskom, Marokom i Belgijom.

19.02 - Iran je izvučen u grupu B.

Senegal je žreban u grupu A. Poljska u grupu C, a onda SRBIJA U GRUP G SA BRAZILOM I ŠVAJCARSKOM! Prvi meč ćemo igrati protiv Brazila, bar je do drugačije...

Tunis je otišao u grupu D, Maroko u grupu f, a Koreja u grupu H sa Portugalom i Urugvajom.

18.55. - Holandija je upala u grupu A, sa Katarom.

SAD je u B grupi sa Engleskom, a latino derbi nas čeka u C grupi gde je Meksiko sa Argentinom. Danska će sa Francuskom u grupi D.

Derbi nas čeka i u grupi E gde je kod Španije upala Nemačka i gde Srbija takođe sigurno ne može jer su tu već dve reprezentacije.

Ne možemo ni u grupu F gde je Hrvatska sa Belgijom. Švjacarska je opet s Brazilom u grupi G. Urugvaj će s Portugalom u grupi H.

18.48 - počelo je. Unapred poznato - Kafu je izvukao Katar koji je raspoređen u grupu A.

U grupu B je iz prvog šešira smeštena Engleska. U grupi C je Argentina. Aktuelni šampion Francuska je u grupi D. Španija je otišla u grup E. Belgija u grupu F. Brazil je smešten u grupu G, a Portugal u grupu H.

18.40 - na scenu su izašli velikani koji će izvlačiti kuglice - Kafu, Lotar Mateus, Bora Milutinović, Tim Kejhil, Džej-Džej Okoča, Ali Deji, Rabah Mađer i Adel Ahmed Malalah.

18.35 - pojavili su se voditelji - Džermejn Dženas, Samanta Džonson i Karli Lojd.

18.30 - Didije Dešam, selektor aktuelnog prvaka sveta, Francuske, izneo je trofej na zajedno sa dečakom koji je u rukama doneo kartonsku verziju "Boginje" koju je držao i na tribinama pre četiri godine.

18.26 - sada se prikazuje video najslavnijih momenata sa dosadašnjih SP-a, golovi Milera, Rosija, Maradone, odbrana Benksa - legendi koje su nas napustile od prethodnog Mundijala u Rusiji 2018.

18.21 - na scenu je stupio predsednik FIFA-e, Đani Infantino. Posle govora, dao je reč domaćinu, šeiku Tamimu bin Hamadu al Taniju.

1 / 3 Foto: EPA/Noushad Thekkayil

18.13 - pojavili su se prezenteri, poznati glumac Idris Elba i glumica Rešmin Čoduri. Umesto nečega konkretnog, oni su najavili izvođenje pesme 'Haja, Haja'. Liči na Evroviziju, ali izdržaćemo...

1 / 2 Foto: Profimedia

Tu su i Jaja Ture, Bebeto, Maksi Rodriges, Pjerluiđi Kolina...

1 / 6 Foto: EPA/Noushad Thekkayil

18.09 - predstavljena je i lopta kojom će se igrati SP, naziva se Al Rihla, što znači putovanje.

U halu je ušla pevačica naširoko poznata u arapskom svetu, Šerida.

18.07 - raspored sedenja je po abecednom redu, pa tako Dragan Stojković, Stevan Stojanović i Nenad Bjeković sede između predstavnika Španije i Saudijske Arabije.

18.02 - žreb počinje uobičajenim ceremonijama, predstavljena je maskota Svetskog prvenstva u Kataru - La'eb.

Vrlo uočljiv je Ektor Čaves, poznatiji kao "Karamelo", navijač selekcije Meksika koji nije propustio nijedan Mundijal odo onog u svojoj domovini 1986. i koji je dobio specijalnu pozivnicu FIFA-e da prisustvuje žrebu.

Karamelo
foto: Profimedia

17.36 - "Boginja" je dobro čuvana...

17.17 - na ceremoniju su, sem selektora svih učesnica, pristigle dve legende FK Milan - Kaka i Andrea Pirlo, kao i nekadašnji urugvajski napadač Dijego Forlan.

Selektro Srbije Dragan Stojković Piksi se u Dohi sreo sa trenerskim "učiteljem" Arsenom Vengerom, legendarnim menadžerom Arsenala.

Ovako su čitaoci Espresa žrebali na simulatoru dan pre pravog žreba.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.