IZABERITE PROTIVNIKE SRBIJE NA MUNDIJALU: Mi smo izvukli KATAR i URUGVAJ, možete li bolje od tog?!
Fudbaleri Srbije, Foto: EPA/Mario Cruz

sami sklopite grupu za orlove

IZABERITE PROTIVNIKE SRBIJE NA MUNDIJALU: Mi smo izvukli KATAR i URUGVAJ, možete li bolje od tog?!

Pa da vidimo koga će Orlovi dobiti za protivnike u Kataru

Objavljeno: 11:58h

Sve oči fudbalaskog sveta u petak biće uprte u Katar gde će se održati žreb za Svetsko prvenstvo u koje počinje u novembru mesecu.

Reprezentacija Srbije je kao što je pretpostavljamo svima vama poznato još pre pet meseci obezbedila plasman na Mundijal, kada je u Lisabonu pobedila Portugal sa 2:1 i tako sa prvog mesta u grupi overila vizu za najveći sportski događaj na svetu.

1 / 5 Foto: Starsport©

Skoro je poznat spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu, ostala su još samo tri mesta da se popune. A zbog dobro poznate siruacije u Ukrajini, utakmica izneđu pomenute zemlje i Škotske će se prema rasporedu igrati na leto (možda), pobednik tog meča sastaće se sa Velsom i ko bude slavio na tom susretu igraće na Mundijalu.

Poznat je i spisak svih šešira, i sve je spremno za sutrašnji spektakl u Dohi koji je na programu od 18 časova u uvereni smo da će to biti događaj koji će biti najviše ispraćen u sutrašnjem danu.

Žreb, Žreb za Svetsko prvenstvo 2018
foto: Profimedia

Fudbaleri Srbije će biti smešteni u treći šešir, to je bilo poznato u utorak kada su Orlovi poraženi od Danske sa 3:0 u prijateljskom duelu koji se igrao u Kopenhagenu na Parken stadionu.

Na internetu se pojavio simulator žreba gde sami možete da izvučete protivnike Piksijevih Orlova. Imate mogućnost da birate jednu po jednu reprezentaciju iz svakog šešira tako što kliknete na kuglice i tako će te sastaviti sve grupe na Mundijalu. Mi smo izvukli Katar, Urugvaj i Kamerun. Nismo loše prošli, zar ne?

A sada ćemo se pozabaviti spiskom svih šešira na ovom prvenstvu i dati svoj sud ko bi bio najbolji protivnik Srbije na Svetskom prvenstvu.

Prvi je kao po običaju i najači, tu su sve kvalitetne reprezentacije, sve su u top 10 po FIFA - noj listi, tako da ne treba reći da ne samo Srbija već i sve ostale ekipe priželjkuju da im dođe Katar. Svako bi voleo da izbegne Brazil, svetskog prvaka Francusku, jaku Belgiju, ili Argentinu i Portugal sa Mesijem i Ronaldom.

Drugi šešir je dosta jak i nezgodan, jer je tu dosta ekipa koje možda zaslužuju da se nađu i u prvom po svom kvalitetu.

Tu pre svega mislimo na četvorostruke svetske prvake Nemce, i na reprezentaciju koja napreduje svakoga dana i ponovo preti da bude ona slavna i velika kao što je bila ranije, mislimo na Holandiju.

Sem ove dve mine, tu je i Danska čiji kvaliteti su nam i te kako poznati. Naravno da ne treba pričati kakva bi se euforija stvrorila kada bi se izvukla Hrvatska, kao i dužnik od prošlog Mundijala ekipa Švajcarske.

Na kraju dolazimo do četvrtog šešira gde bi po pravilu trebalo da se nalaze najslabije ekipe, ali na Mundijalu toga nema jer ako ste već izborili plasman na najveću svetsku sportsku smotru mora da ste opasna i neugodna reprezentacija za svakoga.

Od spiska timova, svakako izdvajamo Kanadu koja se plasirala na Svetsko prvenstvo posle 36 godina, a posebnu draž čini i to što je golman ekipe sa severno američkog kontinenta kapiten Crvene zvezde Milan Borjan. Tu je od ostalih i ekipa Gane koja nas je porazila u Južnoj Africi na Mundijalu 2010. godine.

Sa druge strane verujemo da niko ne bi voleo ni da u svojoj grupi dobije Srbiju, naša reprezentacija je pokazala da je veoma neugodan protivnik i da može da pobedi i one najjače ekipe na svetu.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Bilo kako bilo, jedva čekamo da vidimo kakve će grupe biti na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, a onda i taj novembar mesec kada će se lopta zakotrljati u Kataru.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.