SRBIJA DEKLASIRANA U KOPENHAGENU: Danska pokazala zašto je četvrta u Evropi, ništa od Piksijevog rekorda!
Kristijan Eriksen, Foto: EPA/Liselotte Sabroe

prijateljska utakmica

SRBIJA DEKLASIRANA U KOPENHAGENU: Danska pokazala zašto je četvrta u Evropi, ništa od Piksijevog rekorda!

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 19:59h

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Danske sa 3:0 u prijateljskom meču.

Srbija je dobro počela utakmicu imala početnu inicijativu, i prvu priliku preko Kostića, ali nije uspela da to iskoristi. Zato je potom Danska iskoristila sve mane srpskog tima u odbrani.

I tako su u 15. minutu posle prve prilike došli do gola. Korner je bio za Dance posle kojeg se lopta odbila do Melea, on je sjajnim udarcem savladao Rajkovića koji je bio markiran od strane svojih saigrača.

Srbija se potom malo trgla, imali su Orlovi dve šanse preko Mitrovića, ali lopta nije htela u gol Kaspera Šmajhela.

Generalni utisak je da su Danci prepustili našima posed lopte, a oni su bukvalno čekali i najmanju grešku i pokušavali da je kazne. Konstantno su pretili preko desne strane gde su ulazili u kazneni prostor. Drugi gol Skandinavci su mogli da postignu pred sam kraj prvog dela igre, tada je Nergor pogodio stativu gola Rajkovića.

Nastavak utakmice nam je doneo prilku Mitrovića koji je izašao ispred Šmajhela, ali je loptu poslao pored gola. To je samo rasplamsalo borbu, jer je minut kasnije Skov Olsen promašio prazan gol. Ali su zato Danci do drugog gola stigli u 53. minutu kada je pogodio Lindstrem, a golu je prethodila izgubljena lopta Kostića.

Samo tri minuta kasnije i Kristijan Eriksen je postigao pogodak, on je sa šutirao sa 16 metara, niko nije izašao na njegov šut i lopta je završila u desnom uglu gola Rajkovića.

Beležimo i dve šanse Radonjića koje je imao, međutim nisu puno pretili Šmajhelu.

Pred kraj meča Srbija je imala terensku inicijativu, najviše preko Radonjića, ali nije uspela da dođe do gola.

Orlovi su tako doživeli poraz, tek drugi od kada je Dragan Stojković selektor.

Naredni meč Orlovi igraju tek početkom juna meseca kada kreću utakmice u Ligi Nacija.

SASTAVI

DANSKA: Šmajhel - Norgard, Andersen, Vestergard - Kristensen, Eriksen, Hojbjerg, Mele - Skov Olsen, Lindstrem - Dolberg

SRBIJA: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Kostić – Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović

Igrači su izašli na teren sad kreće intoniranje himni.

II POLUVREME

88. minut - Dobra prilika za Srbiju, pokušao je Kostić posle asistencije Tadića, Šmajhel brani. Ovo je bio prvi šut Srbije u okvir gola

85. minut - Radonjić je najaglniji u našem timu, sve ide preko njega, ali Srbija i dalje ne može do gola.

79. minut - Prilika za Srbiju posle kornera. Loptu je prvo udario Nastasić, a onda Sergej nije uspeo da je pošalje u mrežu. Pre toga je Račić zamenio Jovića.

74. minut - Sudar Kostića i Skov Olsena, obojica su ležali na zemlji, ali je sve bilo uredu i obojica su nastavili utakmicu.

72. minut - Pavlović je svoje mesto na terenu prepustio Stefanu Mitroviću.

69. minut - Tadić dobio nezgodan udarac, ali se brzo pridigao

65. minut - Šansa za Radonjića koji je bio sam na desnoj strani, ali mu je lopta prešla preko noge i otišla pored gola. I nepun minut kasnije ponovo je šutirao Radonjić bilo je bolje ovoga puta ali opet nije lopta nije završila u mreži.

1 / 3 Foto: EPA/Liselotte Sabroe

62. minut - Nova izmena kod Srbije, Marko Grujić je zamenio Aleksandra Mitrovića.

57. minut - Ovo sad može da preraste u katastrofu, Danska vodi 3:0! Kristijan Eriksen je strelac! Ostao je sam Eriksen sa 16 metara nije niko izašao na njega i on je sjajnim udarcem poslao loptu u mrežu.

53. minut - Novi gol za Dansku 2:0! Izgubio je Kostić loptu na svojoj polovini, Hejbjerg je potom loptu poslao u kazneni prostor gde je bio Lindstrom, a on je lagano savladao Rajkovića.

49. minut - Velika prilika za Skova Olsena, koji je promašio prazan gol.

48. minut - Najbolja šansa za Srbiju imao je Mitrović. Sjajnu loptu mu je dao Sergej, napadač Fulama je pobegao čuvarima, ali je loptu poslao pored gola

46. minut - Tri izmene napravio je Stojković, u igri su Jović, Nastasić i Radonjić, dok su u svlačionici ostali Veljković, Lukić i Živković.

I POLUVREME

45+1. minut - Danska pogodila stativu, Nergor je pogodio okvir gola Srbije.

45. minut - Dugo je trajao napad Srbije, koji je završen faulom Živkovića.

39. minut - Kostić je šutirao ka golu Danske, ali je bio izblokiran

31. minut - Ponovo Danska preti preko desne strane, sada je Skov Olsen loptu ubacio u kazneni prostor ali srećom po nas niko je nije zakačio.

28. minut - Opasna prilika za Dance, centritao je Eriksen sa desne strane, lopta je došla na drugu stranu terena, da bi nekako naši defanzivci uspeli da izblokiraju udarac Danaca.

1 / 5 Foto: EPA/Liselotte Sabroe

22. minut - Ponovo Mitrović je bio u šansi, posle lepe akcije Srbije lopta je stigla do Mitra koji je iz okreta šutirao pored gola Šmajhela. Dobro izgledamo na terenu posle primljenog gola.

17. minut - Evo nove šanse za Srbiju, imao je Mitrović koji je šutirao iz kaznenog prostora, ali je lopta otišla u korner.

15. minut - Gol za Dansku 1:0! Kristijan Mele je strelac! Posle kornera lopta se odbila do Melea koji je preciznim udarcem van kaznenog prostora loptu poslao u levi ugao gola Rajkovića.

12. minut - Danci se oslobađaju pritiska, sve se više igra na polovini Srbije.

5. minut - Prva prilika za Srbiju, pokušao je Filip Kostić posle oduzete lopte, ali je posle njegovog udarca lopta otišla u korner. Potom je šut oprobao i Gudelj, ali je lopta otišla preko gola.

3. minut - Početno ispitivanje snaga, igra se na sredini terena

Utakmica je počela, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se sa ekipom Danske u prijateljskom susretu u okviru priprema za Svetsko prvenstvo koje se održava u Kataru u novemvru mesecu.

Srbija je pre pet dana pobedila Mađarsku u Budimpešti, rezultatom 1:0.

Selektor Dragan Stojković Piksi ima priliku da ukoliko ne bude poražen na Parken stadionu obori rekord po broju utakmica bez neuspeha koji su do sada držali Antić i Muslin.

Orlovi i u ovaj meč ulaze sa raznim problemima, ni na ovom meču neće biti u sastavu, Dušana Vlahovića, Nikole Milenkovića i Uroša Spajića.

Ovo će srpskom timu biti poslednja utakmica pred start Lige Nacija na leto.

Podsetimo da Srbija i Jugoslavija imaju veliku tradiciju igranja protiv ekipe Danske. Naime 1990 u Danskoj Jugislavija je pobedila sa 2:0, a poslednji susret ova dva tima je bio u okviru kvalifikacija za EURO 2016, tada je Srbija bila poražena u oba susreta.

Sa druge strane Danci su u sjajnoj formi oni su letos igrali polufinale EURO-a gde su izgubili od Engleske. A bukvalno su se prošetali kroz kvalifikacije za Mundijal i na nikad lakši način su obezbezdili vizu za Katar.

Jedna bitna stvar za ovu utakmicu je podatak da se posle onog umalo tragičnog događaja, Kristijan Eriksen vraća na teren. On je u utakmici Evropskog prvenstva kolabirao na sred Parken stadiona, i po rečima mnogih lekara, bio na kratko i klinički mrtav. Sad posle nepunih godinu dana kapiten Danske se vraća na isti teren.

To je jedan pod glavnih razloga što je Parken stadion rasprodat, tako da će akteri ovog duela igrati u sjajnoj atmosferi.

Utakmica počinje u 18 časova, a glavni sudija biće Nemac Felks Cvajer.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.