VELIKA TRAGEDIJA! Golman preminuo posle 5 godina borbe sa LEUKEMIJOM!
Foto, ilustracija, Foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

tuga!

VELIKA TRAGEDIJA! Golman preminuo posle 5 godina borbe sa LEUKEMIJOM!

Belgija tuguje za Migelom Van Damom koji je preminuo posle duge borbe sa teškom bolešću

Objavljeno:

Užasne vesti stižu iz Belgije! Golman Serkl Briža Migel Van Dam (29) izgubio je bitku sa leukemijom posle pet godina borbe.

Migel Van Dam je svoju karijeru započeo kao napadač u Lembekeu, da bi ga kasnije prekomandovali na golmansku poziciju, na kojoj je i ostao. Kada je napunio 17 godina, tada je stigla ponuda od Serkl Briža, koju je on rado prihvatio.

Već iduće sezone, trener Lorenco Selnes mu je dopustio da igra i oseti "pravi izazov", kada je Serkl Briž taborio u drugom rangu takmičenja, Van Dam je već uveliko bio prvi golman ekipe. Međutim, kada se činilo da je polako počeo da se "gura" u belgijski i svetski fudbal, opaka bolest mu je stala na put.

Ipak, uspeo je Van Dam da pobegne iz čeljušti leukemije, činilo se i da je potpuno ozdravio, pre nego što se ona opet vratila. Van Dam je ponovo pobedio, ali se opet vratila, i tako četiri puta...

Klub mu nijednog trenutka nije okrenuo leđa, svakoga puta je pružio novi ugovor i novu priliku... Nažalost, Van Dam nije uspeo da savlada ovu bolest i po peti put.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.