KATAI IZGUBIO POVERENJE? Zvezda IMA NOVOG izvođača penala! DA LI SU SVI SPREMNI NA JURIŠ DA SE PRESTIGNE PARTIZAN?
FK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

KATAI IZGUBIO POVERENJE? Zvezda IMA NOVOG izvođača penala! DA LI SU SVI SPREMNI NA JURIŠ DA SE PRESTIGNE PARTIZAN?

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred meč sa Metalcem u Gornjem Milanovcu.

Objavljeno: 17:24h

S obzirom da je Partizan remizirao sa kruševačkim Napretkom, Crvena zvezda će imati šansu da pobedom preuzme vrh tabele od crno-belih - ponedeljak od 15.55.

"Niko od igrača nije tražio odmor, momci su spremni i dobro izgledaju. Istrošili su se, ali je to sve regulisano. Dobro smo odmorili i dobro smo spremili utakmicu, tako da nema izostanaka na našu sreću. Nema razloga da odmaramo Borjana, spreman je. Bio je malo prehlađen, ali ništa strašno. Tako da je Borjan na golu sutra sigurno", počeo je Stanković.

STANOJEVIĆ TEŠKO PODNEO REMI PROTIV NAPRETKA! Cela izjava stala u JEDNU REČENICU!

Tim Metalca je skautiran, a Stanković ističe da klub ima imperativ pobede u narednom susretu u domaćem šampionatu.

"Uvek je dobro kada iz prve dve šanse postigneš gol, “slomiš” otpor protivnika odmah na početku, ali utakmica traje 90 minuta. Imamo snage da nametnemo naš ritam, izaći ćemo najjače što možemo, da li će to biti u 15, 25 ili 17 minutu, bitno nam je zadržimo odnos koji smo imali u prethodnih par utakmica, taj ritam, i da se “kući” vratimo sa tri boda.

1 / 15 Foto: FK Crvena zvezda

Osvrnuo se Stanković i na prethodni meč u osmini finala Lige Evrope protiv Rendžersa.

"Sigurno kad gledamo rezultat to su teški porazi, ali komentarišem samo Crvenu zvezdu. Ko je gledao utakmicu mogao je da vidi, možda smo trebali da izgubimo, ali ne tim rezultatom po prikazanoj igri i time kako smo se borili. Zaslužili smo barem jedan ili dva gola. Sada razmišljamo o prvenstvu, kada završimo Metalac imaćemo tri dana da spremimo utakmicu.

Nadam se da ćemo biti pravi, kao što smo bili u prvom meču, da ispravimo greške koje se tiču prekida za i protiv. To je jedino o čemu smo pričali i damo više značaja nego što smo dali. Mislim da je posle puta kada smo stigli u pet ujutru iz Glazgova, pomeranje za jedan dan dobro došlo našoj ekipi. Zahvalio bih se svima koji su izašli u susret, iza nas je putovanje, utakmica, stres, pomerili smo za jedan dan, ništa strašno."

Razmenio je nekoliko reči Dejan Stanković sa šefom stručnog štaba domaće ekipe Đovanijem van Bronkhorstom, posle prve utakmice odigrane u Glazgovu.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport©

"Pričao sam sa njim posle utakmice, sam je rekao da kada neko samo pogleda rezultat 3:0 je velika pobeda za njih. Ako je neko odgledao utakmicu, video je da je to bio samo jedan egal meč, kvalitetan i čvrst sa dosta šansi. Vidimo se za sedam dana da odigramo drugo poluvreme."

Ističe Stanković da uz ponovljen pristup iz prvog meča i pun stadion Zvezda ima pravo da se nada pozitivnom rezultatu i prolasku u narednu fazu takmičenja.

"Pred punim stadionom, to je ono što sam izjavio u Škotskoj, ovoga puta bih baš voleo da im pokažemo kako to “grmi” i kako je teško igrati kod nas. Verujem da će stadion biti pun, a to menja dosta stvari. Uvek sam ponavljao da je Zvezdin navijač dvanaesti igrač na terenu stopostotno i od toga ne odustajemo. 3:0 je veliki rezultat, ali mi smo tamo uspeli da postignemo tri gola, promašimo penal i imamo dve do tri zaista dobre šanse.

Dali su nam nešto, popustili pred našim naletima. Glupo bi bilo da spustimo gard, predamo se unapred, to sigurno nećemo uraditi. Uz pomoć punog stadiona sve je moguće. Videli ste i sami, jeste bio poraz. Da se ne ponavljam sada 50 puta. Igrom smo zadovoljni, ali nismo sitnicama. Prekid, promašen penal, slabo izvođenje prekida to su sitnice tehničke prirode koje mogu da se poprave. Možemo to da ispravimo, nisam nezadovoljan i nismo klonuli duhom, naprotiv."

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: Starsport©

Šef stručnog štaba Zvezde nije želeo da komentariše izjavu predsednika Metalca.

"Ne mogu da komentarišem izjave predsednika nekog kluba, uz dužno poštovanje pričam samo o mojim igračima."

Nakon što je Katai promašio penal u Glazgovu, novi napadač crveno-belih, prema rečima Dejana Stankovića, preuzimaće odgovornost izvođenja najstrože kazne.

"Sigurno će sada Ohi šutirati penale, to je ozbiljna “boljka” ako je penal 50 posto, onda zamislite koji su to statistički problemi. Nadam se da će u budućnosti naši igrači biti mirniji. Treba mirno na dođu na loptu i da daju gol, tako da će Ohi sada verovatno šutirati penale", zaključio je Stanković.

Espreo/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.