OTVORENO PROGOVORIO O ABRAMOVIČU! ZNA DA ĆE TO RAZLJUTITI RUSA! PODELIO ROMANOVE REČI DOK SE NALAZIO NA IVICI SMRTI
Roman Abramovič, Foto: AP

otvorio dušu

OTVORENO PROGOVORIO O ABRAMOVIČU! ZNA DA ĆE TO RAZLJUTITI RUSA! PODELIO ROMANOVE REČI DOK SE NALAZIO NA IVICI SMRTI

Roman Abramovič se nalazi u fokusu medija od kada je obelodanio da prodaje Čelsi.

Objavljeno: 16:07h

Prethodnih dana kao jedna od glavnih vesti u svetu sporta pozicionirala se potencijalna prodaja Čelsija i odlazak Romana Abramoviča sa kormila "plavaca" nakon 20 godina.

Džon Teri je pružio podršku Abramoviču, a sada je isto učinio Pit de Viser.

De Viser je nekadašnji fudbaler i trener, a u Čelsiju je radio kao skaut, da bi na kraju obavljao funkciju ličnog savetnika Romana Abramoviča. On je za holandske medije želeo da kaže ko je i kakav je zapravo Abramovič čovek.

- Ovo je veliki udarac jer je on veoma važan za klub. Ljudi imaju pogrešnu sliku o njemu. Novac ga ne zanima, ima ga dovoljno i moram reći, iako će se naljutiti, da je veoma topla osoba. Znam da će mi na nos izaći ovo što priča, ali biće mi drago ako to bude razlog njegovog besa. Ali, želim da kažem istinu o tome ko je zaista Roman Abramovič - započeo je Holanđanin:

1 / 6 Foto: EPA/Andy Rain

- Zbog toga što nikada ne priča u javnosti, stvara se slika o tome kako je Roman hladna osoba i to me jako boli zato što nije takav. Zbog toga i moram da stanem u njegovu odbranu. Istina je da je on čovek velikog srca, a činjenica da će sav novac od prodaje Čelsija proslediti žrtvama rata u Ukrajini to nedvosmisleno pokazuje - rekao je de Viser.

Objasnio je i kojim gestom ga je "kupio" Abramovič. Rus nije dozvolio de Viseru da ostane sam u najtežim trenucima, već mu je pružio sve što mu je trebalo.

- Dobro se sećam kako sam se osećao kada sam imao operaciju na otvorenom srcu, a onda i kada sam imao rak jednjaka. Bio sam kao mrtva ptica. Pozvao sam Romana da mu kažem kako ću morati da se penzionišem i napustim mesto skauta.

Roman Abramovič
foto: EPA/Anthony Anex

Rus dobio ponudu da kupi srpski klub na duhovit način.

Nikada neću zaboraviti šta mi je rekao tada: "Pit, možeš da potpišeš odmah novi ugovor na deset ili dvadeset godina, slobodno biraj". Nalazio sam se na ivici smrti, a on mi kaže tako nešto. Te reči dale su mi dodatnu snagu da se borim i izlečim - obelodanio je Holanđanin.

On je još rekao i da mu je Abramovič tokom oporavka ponudio svoju jahtu i apartman u hotelu, kako bi imao mir potreban za potpuni oporavak.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.