HRVATI NAMUČILI GRKE! Heleni STREPELI za pobedu, a onda je Adetokumbo EKSPLODIRAO!
Hrvatska - Grčka, Foto: Profimedia

eurobasket 2022

HRVATI NAMUČILI GRKE! Heleni STREPELI za pobedu, a onda je Adetokumbo EKSPLODIRAO!

Hrvati "pokazali zube", Grci ipak nisu dozvolili iznenađenje

Objavljeno: 19:13h

Košarkaši Grčke su opravdali ulogu favorita i startovali pobedom Evropsko prvenstvo u košarci, pošto su slavili nad selekcijom Hrvatske rezultatom 89:85 u okviru Grupe C.

Imali su izabranici Dimitrisa Itudisa čak 16 poena prednosti na poluvremenu, ali su Hrvati strpljivom igrom uspeli da na minut do kraja stignu do samo minus dva.

Međutim, ne uspevaju Hrvati da stignu do izjednačenja nakon što je Zubac izblokiran, a potom su Kalates i Adetokumbo neverovatnim alej-upom raspalili dvoranu i istakli kandidaturu za jedan od najboljih poteza na prvenstvu do sada.

To nije bilo sve od dvostrukog MVP-ja! Uradio je ono što je nebrojeno puta u NBA, blokirao protivnika, a onda upisao i nove poene u narednom napadu.

Košarkaška reprezentacija Grčke, Košarkaška reprezentacija Hrvatske, Eurobasket 2022
foto: Profimedia

Grci su ovog puta sačuvali pribranost i stigli do prvog trijumfa na prvenstvu, iako niko nije očekivao da će biti ovako teško.

Hrvatska nije loše počela utakmicu i prvu polovinu prve četvrtine konstantno bila u prednosti zahvaljujući odličnoj seriji od 8 vezanih poena u režiji Šarića, Bogdanovića...

Međutim, od tog trenutka Grci uzimaju stvari u svoje ruke i do poluvremena stižu do pomenutih plus 16.

Oscilirala je Grčka tokom celog drugog poluvremena, nisu uspevali saigrači da na pravi način uposle Janisa, međutim, on je našao svoj put do koša i sprečio veću dramu u finišu meča.

Najefikasniji kod Grka su bili Adetokumbo i Dorsi sa po 27 poena, a dvocifren je bio još samo Dimitros Agravanis sa 11 poena.

Kod protivnika se istakao Džejlen Smit sa 23 poena, Bojan Bogdanović je imao 19, Simon jedan manje od igrača Jute, a Ivica Zubac 11. Dvocifren je bio i Mario Hezonja sa 10 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.