U DUELU DVE NBA ZVEZDE BOLJE JE BILA IZRAELSKA: Avdija dokazao svoj kvalitet i doneo veliko slavlje svom timu!
Deni Avdija, Foto: Starsport©

eurobasket grupa d

U DUELU DVE NBA ZVEZDE BOLJE JE BILA IZRAELSKA: Avdija dokazao svoj kvalitet i doneo veliko slavlje svom timu!

Nema sumnje da je selektor Pešić ili makar neko iz stručnog štaba skautirao ovaj duel

Objavljeno:

Košarkaši reprezentacije Izraela pobedili su selekciju Finske sa 89:97 (16:27, 24:13, 21:18, 18:21, 10:8) u okviru prvog kola grupe "D" Evropskog prvenstva.

Dosta uspona i padova na obe strane, što je odlika koja pogoduje reprezentaciji Srbije budući da su Izrael i Finska glavni konkurenti našoj zemlji za prvo mesto u grupi koja se igra u Pragu

Nema sumnje da je selektor Pešić ili makar neko iz stručnog štaba skautirao ovaj duel, a šta je mogao da vidi? I Izraelci i Finci umnogome zavise od svojih prvih zvezda - Denija Avdije i Laurija Markanena.

Deni Avdija, Lauri Markanen
foto: Starsport©

Finska je mnogo bolje otvorila utakmicu i na startu druge deonice imala ogromnih "+14". Međutim, dobrim šutem za tri poena, Izraelci su se vraćali, a energiju im je unosio Deni Avdija koji je kontrolisao skok, pogađao, pa i delio asistencije.

S druge strane, Finci su imali veliku podršku navijača u Pragu i tako će ostati dokle god budu na turniru. Njih je iz teških situacija, posebno u završnici koja je bila neizvesna "čupao" Lauri Markanen. On je u poslednjim sekundama imao direktan okršaj protiv Avdije i obojica su bili sjajni pogađavši za svoje timove.

Jam Madar
foto: Starsport©

Priliku za pobedu imali su Izraelci kada Gal Mekel dugo nije znao šta će s loptom, a potom došao u priliku za lagano polaganje i promašio. U nastavku, Izraelci ipak mirnije ruke dolaze do trijumfa posle poena upravo Mekela sa linije penala.

Markanen je blistao u dresu Finske sa 33 poena i 11 skokova, dok je Deni Avdija u Izraelu ubacio 23, uz 15 skokova.

Deni Avdija
foto: Starsport©

Ukrajinci su, iako krenuvši kasnije, pobedili Veliku Britaniju prema očekivanjima sa 90:61 u okviru grupe "C".

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.