NAPRAVILI INSTAGRAM PROFILE PA SE PUSTILI U PROMET: Postala sam pravi ŠPIJUN, dajte mi dečka bez DRUŠTVENIH MREŽA!
Foto: Emilija Jovanović

milica opasnica

NAPRAVILI INSTAGRAM PROFILE PA SE PUSTILI U PROMET: Postala sam pravi ŠPIJUN, dajte mi dečka bez DRUŠTVENIH MREŽA!

Još jedna pojava mi je zaista FENOMENALNA, a to je RAZVOD. Kakve veze ima razvod sa društvenim mrežama? Ima i to velike, a sada ću da vam objasnim i zašto

Objavljeno:
Milica Stanimirović

Društvene mreže su svakako postale neočekivano važan deo naših života. One vrlo lako povezuju ljude, ali ih mogu i razdvojiti. Utiču na sve vrste međuljudskih odnosa, pozitivno, ali i negativno. Mnoge romantične veze su započete uz pomoć društvenih mreža, ali su mnoge i prekinute zbog npr. pogrešnog lajka. Kada kažem pogrešan lajk, onda mislim na lajk koji vam ne da mira, lajk koji nije smeo biti tu. Kada vaš partner lajkuje osobi suprotnog pola fotografiju to može dovesti do ozbiljne svađe, pa i raskida. Taj lajk budi sumnju, izaziva ljubomoru, on nas tera da uhodimo partnera po društvenim mrežama i noćima loše spavamo.

Zaljubljivanje u nama budi špijuna, a najlakši način da dođemo do informacija su društvene mreže. Kada upoznam nekog dečka koji mi se dopada ona se u pretragu bacamo i ja i moja drugarica. Proveravamo mu lajkove, komentare, povezujemo ga sa bivšim devojkama, koju prati, a koju ne. Gledamo kada je poslednji put izašao u grad, sa kim i kada se vratio. I to radi 90% žena, onih 10% nema društvene mreže. Iskusnom oku ne promiču bitni detalji, apsolutno sve mogu da vidim i da povežem, ponekad i samu sebe zabrinem kako sam dobar špijun... Skoro sve što nas interesuje možemo da saznamo na ovaj način, bilo da šunjate po profilu sa drugaricom ili sami.

Lako možete da vidite i kakav je momak i to po lajkovima. Ako lajkuje fotografije apsolutno svakoj dobroj ribi na Instagramu, odnosno svakoj ŽENSKOJ osobi, taj nije miran ni u stvarnom životu. Na njega ne mogu da se oslonim, previše je žena oko njega, bar u tom virtuelnom svetu.

Problem je samo u tome što se tako lako izgubi iz vida jedna jednostavna činjenica: profil na društvenim mrežama zapravo nam ne otkriva mnogo o toj osobi. Mislim, možemo da mu uhvatimo kretanje, navike, ali kakav je zaista kao osoba ne. Svako želi da svoj život predstavi kao SAVRŠEN, a na Instagramu je to i više nego lako. Svi smo dobro obučeni, nasmejani, voze se dobra kola (iako si samo stao pored nekih luks kola da se fotkaš), jedemo po restoranima, pijemo kafidžonke u baštama…

Oduvek mi je bilo fascinantno kako svi muškarci na društvenim mrežama imaju petlju da “priđu” devojci i da upadnu u priču, dok su uživo poprilično mutavi. Da li su društvene mreže beg od stvarnosti? Da li pomoću njih želimo da pokažemo kakav život priželjkujemo da imamo? Da li je sve fejk?

Još jedna pojava mi je zaista FENOMENALNA, a to je RAZVOD. Kakve veze ima razvod sa društvenim mrežama? Ima i to velike, a sada ću da vam objasnim i zašto.

Skapirala sam da sam postala i Milica Proročica. Ja tačno znam da li je neko u procesu razvoda. Ne šalim se, 99% sam bila u pravu. Kada neko ko do sad nije imao nijednu društvenu mrežu, napravi profil na nekoj od njih i počne svakodnevno da izbacuje selfije to je ZNAK! Razvodi se! Isto važi i za veze. Raskid u najavi!

Jedan baja iz mog grada nikada nije imao nijedan profil na društvenim mrežama. Baš, baš nikad. Njegova žena je imala pre braka, a onda je ugasila isti. Odjednom počinjem da primećujem da se vratila i da svaki dan izbacuje neke fotke. Bilo mi je čudno, ali budući da je i ranije tako radila, nestajala pa se pojavljivala, nisam pridavala mnogo značaja tome. Jednog lepog dana, otvaram svoj Instagram da vidim šta ima novo, kad ono BAM: ON JE NAPRAVIO PROFIL i izašao mi u preporukama. Prvo sam se smejala 15-ak minuta jer su njegove fotke bile presmešne, a onda sam se zapitala: OTKUD SAD TO? Sigurno nešto ne funkcioniše u tom braku. Nije prošlo mnogo čula sam da su se razveli. Mašala!

Zbog čega onda to parovi rade? Da li žele ovim da nam kažu da se ponovo puštaju u promet? Bez obzira na sve, sve mi je ovo klinački. Ako neko želi da te prevari, prevarićete bilo kad i bilo gde. Instagram je mala maca, tu može najviše da gleda fotografije zgodnih devojaka i da ih zamišlja. Može te prevariti i kada kaže da ide do prodavnice deci po pelene. Može uvek, ako želi.

Iako smo svesni da sve što vidimo na društvenim mrežama nije "realno", ali opet imamo kakav-takav uvid u život osobe koja nas interesuje. I sve nas zanima. Baš, baš sve. Od toga koliko pratioca ima i ko su oni, do toga kada je poslednji put bio na mreži, pa sve do lajkova i komentarisanja tuđih fotografija.

Ulazak u vezu s nekim ko nije korisnik društvenih mreža (čitaj: nema Instagram i ne gleda u zadnjice naših starlet) može se ispostaviti kao veoma plodonosan. Smanjuje se pritisak sa parova da vode računa o svom ponašanju na mrežama. Zamislite, nema uhođenja, špijuniranja, preznojavanja… Sloboda da u vezi budete to što jeste je ključna ako želite ljubav na duge staze. I to je kraj priče.

Društvene mreže utiču i na samopouzdanje. Zamislite ovu situaciju- dečko non stop gleda zategnuta tela manekenki, lajkuje im svaku fotku iako do njih verovatno nikada neće doći. I onda ti počneš da primećuješ još više svoje mane i nesavršenosti, sve ti smeta i odmah krećeš na sulude dijete. Em ti je on nabio komplekse, em ih ti produbljuješ. Baš zato se otrgni, niko nije savršen. Instagram uopšte nije realan. Sve žene imaju celulit, strije, bubuljice.. postoji nešto što se zove fotošop i on je glavni krivac za sve.

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.