MUŠKARCI SE PLAŠE 8. MARTA? Milica ponovo šokira: Dečko mi nije kupio poklon pa me je OSTAVIO, srećan mi DAN ŽENA!
Foto: Privatna arhiva

milica opasnica

MUŠKARCI SE PLAŠE 8. MARTA? Milica ponovo šokira: Dečko mi nije kupio poklon pa me je OSTAVIO, srećan mi DAN ŽENA!

Zauvek će mi biti smešan video koji je postao viralan u Srbiji gde baki u jednoj anketi postavljaju pitanje "Šta je 14. februara?" Njen odgovor će mi zauvek ostati urezan u mozgiću - kratko i jasno - 8. MART!

Objavljeno:

Pa, drage žene, srećan vam 8.mart! Mislim ako ga volite uopšte. Ja onako, nisam baš oduševljena ovim praznikom. Možda zato što nikad nisam u vezi na ovaj dan, pa ne dobijem cveće i onda sam ljubmorona na druge žene zbog toga.

Šalu na stranu, mislim da sve žene na neki način vole 8. mart jer verujem da svoj ženi prija pažnja. Neka je dobija svakodnevno, neka samo na ovaj dan. I to je sasvim ok, ukoliko je to vama prihvatljivo. Meni je oduvek bilo lepše da dobijem npr. cveće onda kada se najmanje nadam. Za ovaj praznik uvek očekujem da ću dobiti nešto, pa samim tim i nije toliko uzbuljivo. Mada, uzbudljivo je i ako moj dečko nema ukusa, pa molim Boga da je izabrao što jednostavniji poklon i da se nije preterano trudio, pa da ne moram da fejkujem oduševljenje.

Međunarodni dan žena (u narodu poznatiji kao Dan žena) je dan posvećen ženama i slavi se svake godine 8. marta. Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava, odnosno dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. I zbog toga je ovaj dan bitan, a ne zbog poklona i toga koliko je koja žena dobila karanfila (ja inače mrzim karanfile zbog filma "Davitelj protiv davitelja").

Zauvek će mi biti smešan video koji je postao viralan u Srbiji gde baki u jednoj anketi postavljaju pitanje "Šta je 14. februara?" Njen odgovor će mi zauvek ostati urezan u mozgiću - kratko i jasno - 8. MART!

Sada ću se malo uozbiljiti. Ukoliko tvoja "voljena" osoba od 365 dana u godini bude smrad prema tebi 364 dana, onda ti nije potrebna ni čestitka ni cveće na ovaj jedan dan u godini. Ako trpiš poniženja, batine, prevare i ostalo, onda verujem da jedan dan u godini neće popraviti ni tvoje samopiuzdanje, ni povećati ljubav i uliti sigurnost. U tom slučaju na cveće ćeš gledati kao na muku više, jer će ti kad tad prebacivati to što je jedan dan bio fin. Zar stvarno mišliš da su buket cveća i isfolirana čestitka "od srca" zamena za ceo život ispunjen ponižavanjem i ugnjetavanjem?

Iako su se promenili i ljudi, i vremena i vrednosti i država u kojoj živimo, 8. mart je nekako opstao. Drago mi je što konačno više govorimo o njegovom značaju, o ženama koje su se, u nezamislivo teškim vremenima, borile i osvajale slobodu i prava za sve nas. Zato želim da odvojim poklone od ovako značajnog datuma. Hvala svakoj ženi koja se borila za prava svih nas!

Sada bih želela da vam ispričam jednu anegdotu. Naravno, vezana je za moj upešni ljubavni život. Dugo sam se dopisivala sa jednim dečkom. Bio je izrazito kulturan, duhovit i zanimljiv dečko. Odmah sam pomislila kako bih ovom liku mogla da rodim petoro dece. To je sve bilo tu negde oko 8. marta. Došao je dan da se konačno upoznamo. Išla sam kod frizera, šminkala sam se 2 sata, menjala sam 10 odevnih kombinacija u svojoj glavi... Namirisala sam se kao da sutra ne postoji. Onda je on rekao moramo da pomerimo sve za sutra. Malo je reći da sam se razočarala, ali dobro, pa šta, dešava se. Sutradan mi je njegov drug rekao da nije hteo da se vidimo za 8. mart jer je to značilo da mora da mi kupi cveće, a on nije bio pri parama. Bila sam iznenađena i jako tužna što je to rekao. Nijednog trenutka nismo govorili o tome i naravno da nisam očekivala nikakvo cveće. Pa, niko nije DUŽAN da kupi nešto za 8. mart. To nije uslov za vezu, niti za upoznavanje... To je dobra volja. To je gest. Nakon toga sam počela da se pitam DA LI SU ŽENE NAMETNULE MUŠKARCIMA OSEĆAJ KRIVICE UKOLIKO NE DOBIJU NEŠTO ZA 8 MART? DA LI SE MUŠKARCI PLAŠE 8. MARTA? Zar je to pokazatelj ljubavi i pažnju? Iskreno da vam kažem, više mi prijaju maniri i lepo ponašanje prema devojci nego bilo kakav poklon. Volim ja poklone, da se razumemo, ali više volim džentlmene.

MINI PODSETNIK ZA MOMKE

Budite spontani – nemojte čekati na specijalnu priliku da bi ste poklonili cveće. Većina žena kaže da je “bez razloga” najbolji TRENUTAK za to.

Veličina nije bitna – Buket, bilo da je veliki ili mali, napraviće dobar utisak, mnogo su bitnija osećanja koja pokazujete. Nije bitno da li ste dali 100 dinara za ružu ili 10.000 dinara za luksuzni buket, prava žena će isto gledati na oba.

Sakupite poene, igrajte pametno – Iznenadite je tako sto ćete poslati cveće na npr. posao, tako će se osećati zaista posebno jer em je iznenađenje em je od vas... a i možda ljubomorna koleginica baš u tom trenutku naiđe, pa joj ova natrlja buket pod nos.

Opustite se, bre – Cveće vas ne obavezuje. Žena zna kada cveće jednostavno kaže da ti je stalo i da misliš o njoj. Niste dužni da kupujete bilo šta, uradite to onda kada vi poželite. Bitno je da je od srca.

Drage moje, želim vam da uvek budete jake, sposobne, zdrave, srećne, ispunjene, voljene, zadovoljne, pune samopouzdanja i smelosti. Jedan je život, iskoristite ga najbolje što možete i budite uvek lavice. Baš onakve kao što nam je u krvi da budemo!

Poručila bih samo još nešto bivšem dečku. Pošto mi je u vezi manjkalo pažnje i ljubavi, nisi bio tu kada si bio najpotrebniji i uvek si mislio samo na sebe, nema potrebe da mi čestitaš ovaj praznik. Kad si znao da me ostaviš malo pred DAN ŽENA, pa sad moram da budem ljubomorna na druge žene koje su dobile poklone, onda trpi posledice. Zato, ako danas hoćeš da mi čestitaš Dan žena, zaobiđi me. Nađi neku koja je gluplja od mene. Meni tvoja čestitka ne treba. Sama sebi ću da kupim jednu ružu, jer za buket stvarno nemam para.

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.