NAJGORI TIPOVI MUŠKARACA, OBAVEZNO IH PRESKOČI: Naručili su 10 ćevapa, on platio 8, a ona 2 - JER TOLIKO JE POJELA!
Foto: Emilija Jovanović

milica opasnica

NAJGORI TIPOVI MUŠKARACA, OBAVEZNO IH PRESKOČI: Naručili su 10 ćevapa, on platio 8, a ona 2 - JER TOLIKO JE POJELA!

Tolerancija je zaista bitna, ali moraš imati stav!

Objavljeno:
Milica Stanimirović

Zaista verujem u to da je tolerancija jako bitna u vezi. Ona je po mom mišljenju čak i jedan od najbitnijih elemenata zdrave veze, ali da se razumemo, ne treba ni tolerisati sve, onda postajete lutka na naduvavanje koja nema svoje mišljenje i tu je samo da bi bila lepa. I lako se zameni nekom drugom, to je uvek opcija.

Postoje određene stvari koje nikada nisam mogla da tolerišem. Naravno, pričam o nekim donekle “normalnim” stvarima. Nikada ne bih tolerisala prevaru, prebijanje i ponižavanje. Ni da je najlepši na svetu, a ni da je jedini. Pre bih bila zauvek sama. Ali sada govorim o, kao što već rekoh, "normalnijim" stvarima.

Rešila sam da podelim sa vama šta sve ne mogu da tolerišem i verujem da većina vas isto tako misli, a ako ne, onda stvarno treba da preispitate svoje stavove. I iskrena da budem, mnogo bolje prolazim u životu kako sam izbacila ovakve ljude iz svog života, a i ljubavni život mi je dosta bolji otkako sam provalila šta mi odgovara kod muškarca, a šta ne. Tolerancija je zlata vredna, ali ne po svaku cenu. Elem, ovo su muškarci koje izbegavam u širokom luku.

Nikada nisam podnosila momke koji su škrtice. Da se razumemo, ne govorim vam da budete sponzoruše i da jurite lika sa lovom, već da obratite pažnju na njegov odnos prema novcu dok ste u vezi. Ako konstantnu želi da plaća svako svoj račun, sve mu je skupo (najčešće ono što nije) i bacanje para, broji vaš novac i to koliko ste potrošile…Ako nije džentlmen na početku, neće nikada ni biti. I sigurna sam u to. Zamisli udaš se za njega i odete na večeru. I ti platiš svoje, a on svoje. Deca će verovatno da peru sudove jer nemaju pare. Ne kapiram? Sasvim je normalno da i devojka plati ceo račun, nemam ništa protiv toga, to je sasvim normalna stvar, ali isto tako mislim da muškarac treba biti džek. Imam i jedan primer… Jedna poznanica ima dugu vezu, preko 6 godina sigurno. Njen dečko je najveća škrtica koju poznajem. U kafiću svako plaća svoju kafu, u restoranu svako svoje jelo. Nikada joj ništa nije kupio za npr. Dan zaljubljenih, godišnjicu veze itd. jer je to po njemu bacanje para. Sve što mogu da kažem je ŠTA ĆEŠ SA NJIM SESTRO, MISLIŠ DA ĆE BITI GALANTAN U BRAKU? Jednom prilikom su naručili 10 ćevapa, ona je pojela 2 jer je pre toga jela pa nije bila gladna, a on je pojeo 8 komada. Platio je 8, a ona 2. Kraj priče, gasite Internet, imamo pobednika!

Sledeći tip muškarca koji izbagevam je onaj koji previše razmišlja. Ali stvarno previše. Oni su obično veliki smarači i od njih treba bežati. Malo mu se sviđate, pa malo ne, pa malo opet da, pa nije siguran, pa opet je siguran, pa nije… ovakvi muškarci su strašno naporni. Pa da li je pametno biti u vezi, ako jeste što jeste, ako nije zašto nije… Ako sad krenemo u grad, doći ćemo previše rano, a onda treba da čekamo ispred, a ja ne volim da čekam, a možda ako odemo sad ugrabićemo najbolje mesto jer bolje da poranimo nego okasnimo…. Evo, ja sam se već smorila. Daj mi, dečko, malo akcije. Što toliko razmišljaš? Lepo je što brineš, ali gubimo vreme. Ako ćeš tako da razmišljaš i kad budemo imali decu, verujem da ćemo svaki put da budemo poslednji jer ti ne možeš ništa da odlučiš. Budi muško, preuzmi inicijativu, nemoj da me daviš! Jednom sam trebala da se vidim sa jednim dečkom koji je bio ovaj tip. 2 sata smo se dogovarali gde da idemo, da li u kafić ili u bisokop. Bukvalno sam čekala da na papir napiše ZA i PROTIV. Pa da uporedi i da vidi ko pobeđuje. Toliko je vremena izgubio na objašnjavanje zašto je bolje otići tu, a ne tamo, da sam na kraju odustala od ideje da se vidim sa njim. Da vam ne govorim o tome koliko mu je trebalo vremena da shvati da li želi da se upoznamo ili ne. Prođe mi mladost u čekaju. Iskreno da vam kažem, mislim da on i dalje razmišlja o tome gde ćemo da idemo iako se ne čujemo već 4 godine.

Prezirem kašnjenje i nikada ne kasnim. Sem ako me neko ne zaveže u podrum, onda je to viša sila. A više od kašnjenja mrzim otkazivanje. Svakome se dogodi da mora da otkaže sastanak, ali ako imate muškarca koji stalno otkazuje i pomera stvari, razmislite zbog čega je to tako… da li smatra da ste ti njegov pravi izbor? Da li postaje tip koji previše razmišlja? Da li su on i tip koji previše razmišlja braća od stričeva? Ne treba ti takva familija. Mladost prolazi, sestro slatka! Ne treba ti lik koji će ti 5 minuta pre viđanja reći da je promenio planove i da ne može sad. I tako po 100 puta. Zamisli, sediš u sobi, full sređena i čekaš njegov poziv, a onda te on po 100-ti put nazove i kaže – E, AJDE DA ODLOŽIMO ZA SUTRA. Neka hvala, idem sama.

Devojke drage, bežite i od onog koji nikad ne zna kako da vas predstavi. Nekome kaže da ste mu devojka, a nekome drugarica. Sve to ide ruku pod ruku s neodlučnošću - ako vi mislite da ste mu devojka, a on vas svuda predstavlja kao prijateljicu ili izbegava da spomene da ste zajedno, očigledno je da tu postoji OGROMAN PROBLEM i da to hitno mora da se reši. Ili te vara, ili se stidi. Treće nema. Možda niste na istoj TALASNOJ DUŽINI (ježim se kad ovo čujem) mada pre mislim da ovo spade pod “STIDI SE”. Ovakav muškarac ti nije potreban ni za 3 života. Naći ćeš ti nekog ko će sa ponosom da priča da si ti njegova devojka. Veruj mi.

Sada je došla na red najgora sorta- muškarac koji ponižava. To je onaj “dasa” koji želi sebe da uzdigne time što će tebe da spusti. Komentarisaće tvoj fizički izgled i ponašanje, naravno u negativnom smislu, a grupica ljudi koji su isti kao on će se tome smejati. On će misliti da je mnogo bitan jer je, eto, spustio svoju devojku i on je sada alfa. Drže, nisi prošao pored alfa mužijaka, nisi se ni očešao o njega. Dakle, postoje muškarci koji uzdižu sebe na način da spuštaju sve u svojoj blizini, a od toga nisu pošteđene ni njihove devojke. Ako vas stalno spušta onda NEMA ŠTA DA TRAŽIŠ PORED TAKVOG MUŠKARCA, ako uopšte mogu i da ga nazovem tako. To su obične gnjide. Tvoj pravi muškarac treba da se ponosi što si ti njegova devojka. Da te kuje u zvezde, jer si ti ipak NJEGOV IZBOR.

Istraživači su u saradnji s aplikacijom "Clue" su ispitali žene širom sveta o tome kakve karakteristike treba imati njihov partner. Istraživanje, koje je obuhvatilo više od 68.000 žena, otkrilo je da je ženama ličnost mnogo važnija od izgleda kada žele dugu vezu. Ljubaznost i dobrota (88,9%), podrška (86,5%), inteligencija (72,3%), obrazovanje (64,5%) i poverenje (60,2%) bili su najvažniji faktori za žene, kad je o dugoročnim vezama reč, dok su bogatstvo, moć i izgled bili manje važni.

Dakle, drage moje žene, moram se složiti da ovim istraživanjem. Oduvek mi je bilo bitno da moj partner bude dobar i ljubazan. Rmpalije i međedi koji ne znaju da funkcionišu u društvu me ne zanimaju. Moj partner mora da bude moja podrška, baš kao što sam i ja njemu jer samo tako možemo da napredujemo u životu, rame uz rame! Moj izbor mora da bude pametan. Mora da bude inteligentan i duhovit. To mi je oduvek išlo jedno sa drugim. Prostački humor me ne zanima, a i nisam zainteresovana za humor level Kursadžije. I, naravno, najbitnija stvar, POVERENJE. Poverenje je ključ svega. Kada nema poverenja nema ni zdrave veze. I to je kraj priče.

Bonus video:

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.