ŽENA JE ŽENI VUK: Najbolja drugarica Gica mi je preotela dečka, ali bez osvete, ON JOJ JE KAZNA!
Foto: Privatna arhiva

milica opasnica

ŽENA JE ŽENI VUK: Najbolja drugarica Gica mi je preotela dečka, ali bez osvete, ON JOJ JE KAZNA!

Eto i ovoga puta je Milica Opasnica ostala to što jeste, nije postala Milica Osvetnica

Objavljeno: 20:42h
Milica Stanimirović

Koliko god da žene, s jedne strane, pokazuju podršku jedna prema drugoj jer smo, jelte, pripadnice nežnijeg i lepšeg pola, toliko mogu i da pokažu ogromnu količinu ljubomore i zavisti, a sve to može da poprimi neverovatne razmere.

Od nekih glupavih tračeva, pa do ozbiljnih situacija i mešanja u život tanka je linija. A žena se ne libi da tu liniju pređe, ako oseti da je ugrožena... ili je jednostavno takva, ljubomorna.

Negde sam pročitala da će žena preći muškarcu preko prevare ako je samo se*s bio u pitanju, ali ako je u igri emocionalna veza sa drugom ženom, onda su stvari drugačije. I tu počinje ozbiljno rivalstvo. Verujem da tu više nije samo on kriv jer ju je prevario, već i druga žena, jer se umešala gde ne treba. Onda žena počinje da gleda šta sve njena suparnica ima, a šta nema. I tako sve u krug, dok neko ne poludi.

Zavist među ženama se pojavi i ako neko ima bolju karijeru, izgled, odeću, status, momka... Mogu da budu ljubomorne i na uspeh neke žene, njene ambicije, spremnost, na njene ideje i sposobnosti u npr. poslu. Društvene mreže imaju ogroman uticaj na sve nas i to mnogo više nego što mislimo. Utiču na naše psihološko zdravlje, kao i na način života. Iako znamo da je svaka fotografija na Instagramu prošla kroz 1000 filtera i dalje će ljubomora prolaziti kroz naše telo, jer tamo neka influenserka ima bolju liniju od nas. Iako je, da bi došla do te linije, iskrivila drvo, klupu, ogradu i kuću iza nje, jer još uvek nije doktorirala fotošop. Najveći problem je što mi sve te objave doživljavamo površinski. Reagujemo na ove fotografije odmah, a da ni ne razmislimo šta se nalazi iza kulisa.

Sve devojke su imale neku drugaricu za koju su mislile da je prava i najbolja, a onda se ispostavi da ti ta ista drugarica ukrade pare iz kuće. Ali nećemo o njoj, imala sam ja puno loših iskustava, pa ću ovoga puta izabrati neku drugu. Mada, i ova kradljivica neka se spremi, neću joj ostati dužna.

Moja bivša najbolja drugarica, zvaćemo je Gica, važila je za veoma smotanu devojku. Stidljiva, smotana i večito sama. Kako je i sama govorila, nikada dečka nije imala. I svi smo joj verovali jer je to nekako i išlo uz njen karakter. Bila je zanimljiva i donekle otvorena, ali samo prema drugaricama, kada bi u društvu bio neki dečko povlačila bi se u sebe. Ja sam u periodu kada sam se baš družila sa Gicom bila sa jednim dečkom. Poprilično toksična veza sa jednim egoistom. Patila sam se sa njim, a patila je i moja okolina. Mogu samo da kažem da sam bila klinka i da sam mislila da veza tako treba da izgleda, pa je iz tog razloga nisam završila na vreme. Ali dobro, na greškama se uči. Gica je za tog dečka govorila da je neviđena kretenčina, što i jeste, nije tu ništa pogrešila. Molila me je da prekinem svaki kontakt sa njim jer on nije bio dobar ni čovek, a ni dečko. Kako je i sama rekla, gadio joj se. Nije Gica jedina ovo govorila, da se razumemo, bilo je još tu drugarica i drugara koji su delili njeno mišljenje, pa sam ja odlučila da nakon skoro dve godine prekinem taj odvratni odnos. I bilo je teško, Gica me je tešila par dana, moram i to da vam priznam, neću da lažem, a onda sam čula da je Gica sa njim u šemi.

Halo, ljudi, da li se čujemo? Studio?

Kakav šok. Ista ona stidljiva Gica za koju su mnogi mislili da je nevinašce pokazala je svoje pravo lice. Ja joj ništa nisam govorila, čekala sam da mi sama prizna. Međutim od priznanja ništa, ona je samo sve više izbegavala da me vidi i čuje. Nije se javljala, a kako mene ona nije uopšte više zanimala nisam se javljala ni ja. Prvo su se viđali po šumarcima, da bi kasnije prešli na kafiće, pa je na red došla i ozbiljna veza.

Iskrena da budem, nisam bila ljuta na nju. Razočarana da, ali ljuta ne. Nekako mi je pao kamen sa srca. Ubila sam dve muve jednim udarcem. Najlošiji čovek kog sam upoznala u životu je sada u vezi sa mojom bivšom drugaricom koja je imala dva lica (da se razumemo nijedno nije bilo lepo). Znači, dve loše osobe su se spojile. Svaka krpa nađe zakrpu. I to je fantastična stvar. Meni nije bila potrebna nikakva osveta. Oni su sve to završili umesto mene. Gica sada ima dečka koji je vara i laže, kao što je i mene jer vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Bože, šta mi se dešava danas sa poslovicama, nisam znala da sam ovakva riznica.

Dakle, ona je sama sebi odredila kaznu i ja sam joj zahvalna na tome. Nije mala stvar. Pomogla mi je da se rešim toksičnih ljudi i to vrlo brzo i oštro. Pomogla mi je i da brzo zaboravim da sam ih volela, jer sam ja volela neke izmišljene likove, a ne ove prave osobe. Vidim da više nema nijednu drugaricu i to je sasvim ok, budući da nikada nikome ni nije bila prijatelj. On je posebna priča, njega čuvam za neku drugu priliku. Takvo đubre od čoveka se jednom rađa. Čestitam, Gico, ubola si premiju! Najveća kazna je voleti takvog čoveka, a ti si trenutno na doživotnoj!

Eto i ovoga puta je Milica Opasnica ostala to što jeste, nije postala Milica Osvetnica. Najveća kazna im je da budu zajedno. Hvala Gico što si me oslobodila. Volim i ja tebe.

(Espreso/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.