MILICA OPASNICA NIKAD BRUTALNIJA: Barbika ili tetka Smilja iz Obrenovca – zavisi koliko je dobar plastičar!
Foto: Emilija Jovanović

milica opasnica

MILICA OPASNICA NIKAD BRUTALNIJA: Barbika ili tetka Smilja iz Obrenovca – zavisi koliko je dobar plastičar!

Sve češće imamo primere devojaka koje sa nepunih 20 godina imaju par odrađenih estetskih operacija. Pa onda nikad ne znamo da li je to devojčica koja izgleda kao Barbika ili tetka Smilja iz Obrenovca – zavisi koliko je dobar plastičar.

Objavljeno: 15:34h
Milica Stanimirović

Doba Instagrama došlo je kao kec na desetku plastičnim hirurzima. Oni imaju sve više posla – osim estradnih zvezda i „obične“ žene i devojke sada žele da imaju idealno telo i lice. Više nije ni toliko skupo uraditi sve to, nekada je samo Ceca imala para za silikone, a danas ih može imati bilo ko. Pa čak i da se podigne neki mali kredit.

Nismo se svi rodili sa savršenim usnama, lepim nosem, velikim grudima ili zadnjicom. Ne možemo svi da ispunimo kriterijume koje nam nameće industrija zabave. Tačnije možemo, ako imamo par hiljada evra na računu i jaku psihu da izdržimo sve te silne operacije i korekcije. Ali zašto bi? Oduvek mi je bilo i više nego ok da neko promeni nešto na sebi čime nije zadovoljan. Ako te to čini srećnom – GO GIRL! Ali nemoj nikada da radiš nešto samo da bi se svidela okolini, sve tvoje nesavršenosti te čine savršenom i jedinstvenom.

Sve češće imamo primere devojaka koje sa nepunih 20 godina imaju par odrađenih estetskih operacija. Pa onda nikad ne znamo da li je to devojčica koja izgleda kao Barbika ili tetka Smilja iz Obrenovca – zavisi koliko je dobar plastičar. Neke devojke zaista preteraju pa izgube svoj originalni lik i pretvore se u totalno drugačiju osobu. I uvek izgledaju mnogo starije nego što jesu, to je neko nepisano pravilo.

DRAGINJA IZ KRNJAČE POSTAJE ENA SA VRAČARA

Zadruga – mesto gde devojka uđe u jednu sezonu kao Draginja iz Krnjače, a već u drugoj ona je Ena sa Vračara. Uvek me fascinira to koliko se transformišu. Svu lovu koju zarade one potroše na filere, hijaluron i silikone. Prva četiri meseca izgledaju „top“, a kako fileri kreću da se tope tako i one počinju da se vraćaju na prvobitnu verziju Draginje iz Krnjače. Još uvek nisam videla da je neka nakon što je zaradila toliku lovu upisala neki fax, putovala svetom ili uložila u dobar biznis. Ne odustaje se od hijalurona i Budve leti, a zimi, naravno, Kopaonik. I to je to. Tu staje sve, ispunile su životni cilj.

Drage moje, vremenom ćete videti da lepota zaista dolazi iznutra. Super je to što ste sređene, i naravno da uvek treba da budete lepe i zadovoljne svojim izgledom, ali probajte nekada nešto da pročitate, a da nije uputstvo za korišćenje epilatora. Radite na sebi, radite na svom samopouzdanju na drugačiji način, naučite nešto novo, posetite neku zanimljivu zemlju. Toliko toga ima da se vidi i čuje. Silikoni su super stvar, ali od lepih uspomena se živi. Osvojite te vaše fatalne muškarce nečim drugim, a da to nije fizički izgled. Recite nešto pametno, budite snalažljive i duhovite.

Svaka operacija je jako rizična, pa i operacija gde će vam grudi ili zadnjica biti veća za 3 broja. Još uvek nisam čula ni od jedne devojke da se plaši toga. Na estetske operacije se gleda kao na promenu boje kose, mada mislim da se više tripuju oko frizera, nego lekara. Svakom operacijom vi rizikujete život. Zapamtite to.

Da se razumemo, ja ne osuđujem devojke koje žele da izgledaju lepo, nemam ništa protiv plastičnih operacija i korekcija jer sam i sama promenila neke stvari na sebi. Ono što mi smeta je da sve više devojaka ide pod nož samo da bi okolina bila zadovoljna i da bi se uklopile u kalup koji nam se svakodnevno nameće. Ja oduvek imam kompleks zbog svog nosa. Imala sam i zbog usana, a to sam sredila hijaluronom. I verujte mi da mi je to najpametnija odluka ikad, a sada ću vam objasniti i zašto. Mnogo više samopouzdanja imam, nos mi više ne izgleda toliko veliko, a moja doktorka je napravila odličan posao pa sve ovo izgleda prirodno. I uvek sam za to da se menja sve u životu što vas sputava da budete ono što želite. Kad sam mogla da ostavim ljubav svog života jer nisam bila više srećna, šta je jedan kubik za usne? Bog mi nije dao pune usne, ali mi je dao Zoku doktorku i hvala mu na tome.

KILOGRAMI ANE NIKOLIĆ – FENOMEN KOJI NIKO NE MOŽE DA OBJASNI

Kada smo već kod okoline i kalupa ne mogu da ne spomenem transformaciju Ane Nikolić i komentara koji su pratili taj put. Ona je za zlonamerne ženturače i prenapaljene muškarce koji nisu mogli da je imaju bila predebela. Stalno su upoređivali njen izgled nekad i sad, kako je bila bomba, a onda se u trudnoći „uprasila“. Niko, naravno, nije ni razmišljao o tome da li je možda imala neki zdravstveni problem. Gledali su se samo kilogrami. Onda je ona smršala. I to baš dosta i konačno je povratila liniju koju je imala nekada. Ali to nije kraj. Krenula je osuda okoline kako ona sada izgleda anoreksično. Kako je izgubila obline i kako je preterala. MA SRAM VAS BILO!

Ovakav pritisak koje obogaljena okolina vrši na žene može da ostavi velike posledice po mentalno zdravlje. Svaka žena posle ovakvih komentara može da iskrivi sliku o sebi. Ne može svako da se dobro nosi sa negativnim komentarima, ne može svako da kaže „baš me briga, moje telo moja stvar“. Ljudi su emotivna bića, ne zaboravite to. I uopšte ne moraju da se uklapaju u neke kalupe. I uopšte ne moraju da budu svima lepi i zgodni.

NEMOJ DA BUDEŠ TETKA SMILJA IZ OBRENOVCA, BUDI SVOJA

Smilja iz Obrenovca je klasična tetka. Ona uvek izgleda starije nego što jeste. Njoj ne možeš da pogodiš godine ni da ide sa tetovažom datuma rođenja. Smilja je nešto kao Donatela Versaće za sirotinju. Previše svega, pa i filera. Sve više devojaka žuri da odraste. Žele da izgledaju starije po svaku cenu. Kada pogledam neke naše mlade pevačice, glumice, rijaliti zvezde... nikada ne mogu da procenim koliko imaju godina. 80% njih je uvek mlađe od mene i svaki put se zapitam da li ja izgledam kao tinejdžerka ili su njihova lepa i mlada lica prepuna filera pa izgledaju kao da će eksplodirati svakog trenutka. Takvih tetki ima na svakom koraku i sve liče jedna na drugu. Malecki nos na kom bi im pozavideo Majkl Džekson, ogromne usne i mačkaste oči. DA PONOVIMO PO 100-ti put – sve je to ok, ali bez preterivanja u tome. Cilj estetskih operacija nije da od sebe napravite lutku na naduvavanje (znate kako izgleda, a ako ne, onda svratite do seksi šopa) i tako se dopadnete nekom snobu koji od vas želi samo da budete lepi i ćutite, već da popravite sve ono što vam smeta, ono što vas čini nesrećnim. Bilo to grba na nosu zbog koje se ne slikate iz profila, tanke usne pa zbog toga svi misle da ste loša osoba (moja baka mi je pričala da ženama sa tankim usnama ne treba verovati) ili klempave uši. Nemoj da budeš Smilja, budi svoja, tako si najlepša. Uloži novac u obrazovanje, knjige, putovanja. Probaj neku novu hranu, kupi cipele koje oduvek želiš. Obraduj mamu, tatu, sestru... Pokreni biznis koji si oduvek želela. Svi vole uspešne žene. Budi uspešna, a svoja. Nisi ti lutka na naduvavanje, nisi Smilja. Budi Draginja ako te to čini srećnom. Samo nemoj da izgubiš sebe. Nikada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.