8. MART JE OMILJENI PRAZNIK ŽENA DOK GA MUŠKARCI PREZIRU: Da li će i ove godine LJUBAVNICE izvisiti za CVEĆE?
Milica Opasnica, Foto: Privatna arhiva

milica opasnica

8. MART JE OMILJENI PRAZNIK ŽENA DOK GA MUŠKARCI PREZIRU: Da li će i ove godine LJUBAVNICE izvisiti za CVEĆE?

Ovaj dan ne treba da bude slamka spasa za one muškarce koji su tokom cele godine skotovi prema ženama pa biraju jedan dan da udovolje dragoj

Objavljeno:

Danas je 8. mart i moram priznati sve manje žena u mojoj okolini dobija poklone. Nisam sigurna da li je zbog toga što je sve poskupelo ili je zbog Korone (ona je glavni krivac za sve) ili su možda žene postale ravnodušne na poklone, pa se više ne trude da "utuve u glavu" svom muškarcu šta žele.

Šalu na stranu, mislim da sve žene na neki način vole 8. mart jer verujem da svakoj ženi prija pažnja, makar trajala samo 24 sata. Neke žene su prave srećnice pa im je svaki dan 8. mart, a neke se za ovaj daj spremaju tokom cele godine. Imaju i one što kažu da ga nikako ne vole, one su obično ili same ili im partneri nisu neki džentlmeni.

DA LI SE LJUTITE AKO NE DOBIJETE POKLON?

Ja nekako uvek očekujem da ću dobiti nešto, makar poruku od drage osobe, ali ponekad i mene iznenadi to da tog dana niko nije mislio na mene. I to je sasvim ok, ne treba se ljutiti zbog toga - ali nikada neću zaboraviti! Ponovo šalu na stranu, ljutiću se.

Pokloni su zlata vredni, a pažnja još više
Pokloni su zlata vredni, a pažnja još višefoto: Printscreen/Instagram/karleusastar, Printscreen Youtube

Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava, odnosno dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena. I zbog toga je ovaj dan bitan, a ne zbog buketa ruža ili u najgorem slučaju karanfila.

Ovaj dan ne treba da bude slamka spasa za one muškarce koji su tokom cele godine skotovi prema ženama, pa biraju jedan dan da udovolje dragoj, a posle se vraćaju na staro. Ne treba ni da bude dan kada će žena nabijati na nos muškarcu što nije izabrao bolji ili skuplji poklon. Ovo je dan kada se širi ljubav, pokazuje poštovanje prema svim ženama, dan kada se slavi HRABROST i SNAGA jedne žene. Bilo da je to tvoja mama, tetka, sestra, žena, devojka, ćerka, baka, strina, koleginica, drugarica, ljubavnica...

Kupite i ženi i ljubavnici poklon
Kupite i ženi i ljubavnici poklonfoto: Profimedia

Dan žena je dan za one žene koje su se u nezamislivo teškim vremenima borile i osvajale slobodu i prava za sve nas.

Negde sam pročitala da se u Srbiji Dan žena obeležava od 1914. godine, te vas molim muškarci, da ispoštujete tradiciju.

DA LI LJUBAVNICA DOBIJA POKLON NA OVAJ DAN?

Razume se da najveći trošak imaju muškarci koje pored žene imaju i ljubavnicu, te moraju dve dame da obraduju na ovaj dan. Mnogi to ne čine, te ovaj dan ostavljaju samo za supruge, dok ova "treća strana" ostaje bez poklona za praznik. Budući da je i ljubavnica ženskog roda, nije fer ostavljati je bez ičega, a kako ne može da ima vas na ovaj dan onda bi bilo lepo da je nečim iznenadite. Makar poklon doneo i kurir umesto vas. Dakle, kad već znate da hendlujete dve žene, onda morate naučiti da hendlujete dva poklona.

Žene su oduvek volele cveće, budući da je to suptilan način izražavanja emocija i sve žene se osećaju ženstveno i posebno kada ga dobiju. Eto predloga za sve muškarce, nema greške! Osim ako vam ljubavnica ili žena ne vole samo skupe poklone koji ne mogu da uvenu, onda vam ne mogu pomoći mnogo, palim se na pažnju.

Mali znak pažnje
Mali znak pažnjefoto: Profimedia

To što vam je ljubavnica to ne znači da vam nije bitna, da manje vredi i da ne treba da je iznenadite, budite šmekeri do kraja i na ovaj dan obradujte i nju. Sažaljenje je najgora stvar koju možete ponuditi ženi, rekao je Džin Rostand, a ja bih se složila. Umesto sažaljenja izaberite da budete pažljivi jer to stvarno želite. Poklon nije jedina stvar koju možete da pružite jednoj ženi, izaberite da budete pažljivi tokom cele godine, brinite o njoj, jer uvek će muškarci biti jači pol. Pažnja je i kad joj na ovaj dan pošaljete poruku u kojoj joj čestitate praznik, dajte joj znak da mislite na nju.

SKUPI POKLON ILI PAŽNJA

Iskreno da vam kažem, više mi prijaju maniri i lepo ponašanje prema devojci nego bilo kakav poklon. Volim ja poklone, da se razumemo, ali više volim džentlmene. Sva sreća, pažnje od ovog mog mi ne manjka, kao ni maniri i lepo ponašanje.

Sve žene zaslužuju da se osećaju lepo na ovaj dan, ma, svaki dan u godini. A evo i zašto:

1. Zato što su požrtvovane majke, sestre, žene, devojke...

2. Zato što se svakodnevno bore u ovom surovom svetu

3. Zato što misle o vama, cene vas i poštuju

4. Zato što rađaju i čuvaj decu, brižne su tetke i sestre...

5. Zato što se bore za svoju karijeru, zaradu, status, položaj i ugled

6. Zato što su pune emocija, tu su kao pomoć, ali i podrška. Zato što vam daju energiju, plene harizmom i emocijama, bude najlepša osećanja

7. Zato što neke stvari stavljaju na prvo mesto, a tek onda sebe

8. Zato što su jake, lepe, zgodne i nezgodne, zato što se sređuju, mirišu, inspirišu, zato što su muze i verne druge

9. Zato što ne možete bez žena

10. Zato što su tu i kada niko nije

feminizam, žene
foto: Profimedia

Drage žene, bilo da ste slobodne, zauzete, ljubavnice, supruge, majke, ćerke, devojke, bake... srećan vam 8. mart! Uvek budete jake, sposobne, zdrave, srećne, ispunjene, voljene, zadovoljne, pune samopouzdanja i smelosti. Jedan je život, iskoristite ga najbolje što možete i budite uvek lavice. Baš onakve kao što nam je u krvi da budemo! Muškarci, hvala što nas činite srećnim i ispunjenim svaki dan, a 8. marta budite posebno pažljivi - PRIJAĆE NAM!

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.