SORAJA OD 2018. GODINE NE SME DA UĐE U SRBIJU, ALI NIJE JEDINA: Spisak POZNATIH koji su ZABRANJENI je podugačak
Foto: Damir Dervišagić

da se naježiš

SORAJA OD 2018. GODINE NE SME DA UĐE U SRBIJU, ALI NIJE JEDINA: Spisak POZNATIH koji su ZABRANJENI je podugačak

Zahvaljujući svojim sramnim postupcima, vezama sa mafijom i nasilju, na spisku su zabranjenih

Objavljeno:

Prošlo je već više od godinu dana od kako je reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju zabranjen ulazak u Srbiju, ali oni nisu jedine javne ličnosti koje ne mogu da uđu u našu zemlju.

Naime, zahvaljujući svojim sramnim postupcima, vezama sa mafijom i nasilju, na spisku zabranjenih su i pevačica Jadranka Barjakatarović, starleta Soraja Vučelić, a i mlada "Zvezda Granda", Sadik Hasanović.

Kao što je već poznato Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbeđenja koji je inače blizak reperima bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što je urodilo plodom.

Jala Brat, Buba Koreli
foto: Dragana Udovičić

Prošle godine crnogorskoj pevačici Jadranki Barjaktarović je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmenila tekst numere, te umesto "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala "Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije". Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju stupila je na snagu odmah.

1 / 4 Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

Starleti Soraji Vučelić je od 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju Republike Srbije, jer se njeno ime našlo na spisku osoba bezbednosno opasnih po našu zemlju.

Njoj je zabranjen ulazak u sladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednosti Srbije i njenih građana.

soraja, Soraja Vučelić
foto: Damir Dervišagić

PevačSadik Hasanović iz Srebrenika takmičio se u Beogradu u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Sadik je u 14. sezoni takmičenja prošao sve do finala, a nakon takmičenja je otkriveno da je on sa svojim ocem imao bend "Sateliti" i da su simpatizeri i veliki prijatelji sa ratnim zločincem Naserom Orićem sa kojim su često pevali pesme koje potpiruju mržnju prema Srbima.

Sadik Hasanović
foto: Printscreen

Naime, njemu je, nakon što su otkriveni skandalozni detalji iz njegove prošlosti, doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, vest je obišla Balkan, a on se povukao iz javnosti i sada nastupa po Bosni i Hercegovini.

Podsetimo, pevaču Alenu Mukoviću je u aprilu prošle godine izrečena mera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri meseca, zbog toga što je, kako je on naveo, u našoj zemlji boravio neprijavljen.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.