NUMERA POSVEĆENA HRVATSKIM GENERALIMA: Jadranka Barjaktarović PONOVO PROVOCIRA NISKO i BOLNO!
Foto: Profimedia, Damir Dervišagić

sramora

NUMERA POSVEĆENA HRVATSKIM GENERALIMA: Jadranka Barjaktarović PONOVO PROVOCIRA NISKO i BOLNO!

Pre dve godine ona je u Podgorici pevala pesmu "Ne može nam niko ništa", na skupu na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi, ali je drugi deo refrena promenila iz "jači smo od sudbine" u "jači smo od Srbije" i zbog toga je dobila zabranu ulaska u našu zemlju

Objavljeno:

Jadranka Barjaktarović opet provocira!

Ovog puta otpevala je pesmu koja je posvećena hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim njihovim generalima kojima se sudilo u Hagu zbog ratnih zločina tokom operacije "Oluja" 1995.

Pre dve godine ona je u Podgorici pevala pesmu "Ne može nam niko ništa", na skupu na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi, ali je drugi deo refrena promenila iz "jači smo od sudbine" u "jači smo od Srbije" i zbog toga je dobila zabranu ulaska u našu zemlju.

Ali pevačica se ne smiruje. Ovog puta skandal je izazvala pevajući pesmu Miroslava Škora "Sude mi".

Inače, Škoro je više puta isticao da je ta numera posvećena Anti Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i da je nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

- Pesma za sve naše generale, za Zrinskog, Frankopana, Gupca, za sve koji su na pravdi boga osuđeni u prošlom režimu od Blajburga do Stepinca i prolećara. Pesma je i za one pravednike koji su nedužni trunuli u Jasenovcu, za progonjene i osuđene kroz istoriju - rekao je Škoro je 2016. za Večernji list o pesmi "Sude mi", a u jednoj emisiji objasnio je dodatno:

- Iako je očigledno da su pesme "Sude mi" i "Svetinja" o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan-danas u Hagu - izjavio je on.

Jadranka je spornu pesmu pevala najpre prošle godine na jednom javnom skupu i od tada ju je uvrstila i u svoj redovni repertoar.

- Hoćemo li jednu "Sude mi"? Može? Sude nam. Ovo ćemo svi zajedno - rekla je okupljenim Crnogorcima Barjaktarovićeva na jednom nacionalističkom skupu pre nego što je zapevala spornu pesmu, a taj snimak može se videti na društvenim mrežama.

Inače, ova numera je jedna od najomiljenijih pesama Marka Perkovića Tomsona, a posebno je postala poznata nakon što su je Škoro i Tomson otpevali u duetu na koncertu "Milo moje", koji se održao u Domu sportova u Zagrebu, 2003. godine.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Podsetimo, Jadranka u poslednjih nekoliko meseci jedva sastavlja kraj s krajem, pa tako najčešće peva na proslavama krsnih slava pojedinih crnogorskih porodica, koje se održavaju po privatnim kućama i manjim restoranima i kafanama, za koje dobija minimalan honorar.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.