ČUVENU SALVETU SU SVI VELIČALI KADA SE PORODILA U 52.GODINI, A SADA JEDVA SASTAVLJA KRAJ S KRAJEM: Isplivala ISTINA
Foto: Kurir televizija

šok

ČUVENU SALVETU SU SVI VELIČALI KADA SE PORODILA U 52.GODINI, A SADA JEDVA SASTAVLJA KRAJ S KRAJEM: Isplivala ISTINA

Naravno da ima nekih sličnosti i uvek kada radimo neki lik pronađemo prvo kod sebe te sličnosti. To mi pomaže za lakše kreiranje te uloge. O kojim sličnostima je reč neka, za sada, ostane tajna

Objavljeno:
  • 2

Glumica Ljiljana Jakšić koja godinama oduševljava publiku svojim nastupima u Skadarliji, kaže da je srećna jer je prvi put u svojoj karijeri dobila priliku da igra veliku i značajnu ulogu u domaćoj telenoveli.

U seriji igram spremačicu Stevku oko koje se svašta dešava. Ona je od onih osoba koje sve znaju, čuju i vide i na sve imaju svoj komentar. Jednostavno, mešaju se u svaku situaciju. Stevka zaista zaviruje svuda - u svaku fioku, u svaki džep, smešta ali i namešta. Dobila sam šansu koja se ne propušta. Lepo je što sam deo ekipe i deo ovakvog velikog projekta - priča Ljiljana Jakšić.

Naravno da ima nekih sličnosti i uvek kada radimo neki lik pronađemo prvo kod sebe te sličnosti. To mi pomaže za lakše kreiranje te uloge. O kojim sličnostima je reč neka, za sada, ostane tajna.

Koliko vam je teško zbog velikih privatnih obaveza, da svakodnevno snimate telenovelu?

Nije ni malo jednostavno da snimate telenovelu. Mora da se odvoji vreme za snimanje, kao i da se odvoji vreme za učenje teksta. Sve to dovede nekada čoveka do ludila, ali je zabavno i to je glumački posao. U stvari to je naš život i ukoliko glumac ne snima, nema ništa goreg od toga.

- Koliko ste u životu upoznali osoba kao što je Stevka?

Dosta. U svakoj instituciji postoji po neka Stevka. Čak i od nekih osoba koje sam upoznala uzimam “mustricu” oko kreiranja mog lika. Ja uvek volim da popričam sa spremačicama, jer si to divne osobe koje su sticajem nekih okolnosti i situacija u životu, došle do te pozicije. Mnoge od njih posao spremačica zdušno rade i srodile su se sa tom profesijom. Evo na setu imamo dve prijatne spremačice sa kojima uvek volim da popričam. Jednostavano, ti ljudi su mi dragi.

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

- Šta kaže ćerka Darija, što će napokon da gleda mamu na TV?

- Ona je oduševljana što radim i što svakodnevno snimam. Sve je zanima šta će se dešavati u seriji, pa se stalno raspituje podrobno o mojim scenama koje snimam. Već je počela da se šali sa mnom kada spremam po kući i čistim stan. Obično mi kaže da ne preterujem u sređivanju, jer to je moja uloga u seriji. Ja stvarno volim da budem pedantna i da mi kuća bude stalno pospremljena, kada imam vremena. Darja, koja uskoro puni devet godina, kada treba da raskloni svoje stvari i spremi sobu obavezno uzvikne: “Mama, ja ne mogu da sredim tako dobro kao ti” (smeh). Sva je u priči oko moje nove uloge.

- Da li ona već pokazuje interesovanje za glumu?

- Mislim da ne. Snimila je par reklama. Bilo joj je zanimljivo dok je bila tamo, ali nema tendenciju da se bavi glumom. Jednostavno, ne pita me ništa o tome. Ali šta god bude odabrala u budućnosti, ja ću biti uz nju.

- Stižete li da i dalje nastupate u Skadarliji?

- Apsolutno. Ja radim u Skadarliji četvrtkom, petkom i subotom. Igram predstavu koju mnogo volim i mogla bih da je svakodnevno radim, kada bi postojala mogućnost. Jednom mesečno igram i monodramu “Moj otac Vuk Karadžić” u Muzeju Vuka i Dositeja. To je emotivna priča o životu porodice Vuka i Mine Karadžić. Mislim da je izuzetno važan projekat i da bi trebalo mnogo više da se igra i to po čitavoj Srbiji, jer je važno da ne zaboravimo ni Vuka Karadžića, ni nešto što je pismenost, ni nešto što ima veze sa našim korenima.

Inače, nedavno se Ljiljana požalila na lošu finansijsku situaciju.

Sedam meseci ne radim i naravno da je korona uticala. Neverovatna mi je priča, kao da sam u zoni sumraka iz koje nikako da se probudim. Došla sam večeras u Skadarliju da obiđem restorane. Još uvek su svi jako stegnuti, ali je bliže tu nada da će se ovo sve završiti - pričala je Ljiljana za emisiju "Premijera - Vikend specijal".

1 / 4 Foto: Printscreen

Ljiljana je istakla da je dobila pomoć od države, ali da je zbog otkazanih nastupa postala "socijalni slučaj". No, uprkos svemu, nije upućivala apel za pomoć.

Nisam upućivala apele, bilo je uplaćemo nekih 90 hiljada za prva tri meseca, a onda smo postali socijalni slučajevi, sticajem okolnosti. To ti je kad ti život da limun, a napraviš limunadu. Desilo mi se da je advokatska kancelarija napravila donaciju za igranje moje predstave o Skadarliji - ispričala je glumica i pomenula ćerku Dariju, koja je ove godine postala školarac:

Ona je sada pošla u školu. Ona je bila uzbuđena, ja sam bila uzbuđena. To je jedan od meni najsvečanijih momenata u životu. Prvi je kada su mi je doneli u porodilištu. Ja sam se jako radovala kada su rekli da kreću u klupe, ide svakodnevno u školu.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za
02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media