TAJNO SU SE VENČALI, PRED NJEGOVU SMRT! OVU ŽENU JE LUDO VOLEO BATA STOJKOVIĆ: Ovo je njihova priča!
Bata Stojković, Foto: Printscreen/Youtube

zanimljivo

TAJNO SU SE VENČALI, PRED NJEGOVU SMRT! OVU ŽENU JE LUDO VOLEO BATA STOJKOVIĆ: Ovo je njihova priča!

Sudbonosno "da" rekli su nakon 30 godina ljubavi.

Objavljeno: 11:31h
  • 2

Danilo Bata Stojković bio je jedan od naših najboljih glumaca kom se divila publika, ali i kolege.

Danilo Bata Stojković
foto: Printscreen

Pozorište je bilo njegova velika ljubav, a upravo tamo je upoznao i svoju životnu saputnicu Olgu kojom se oženio tek nakon tri decenije zabavljanja.

"Upoznali smo se u pozorištu, u zgradi Borbe. Ja sam ih sve sa klase prvo preslišavala, a onda gledala njihove diplomske predstave. Počela sam od garderobe, bila razvodnica i došla do scene, a fakultet sam okačila mačku o rep. Najbolji životni fakultet je život u pozorištu, a mi smo tamo bili više nego kod kuće. Venčali smo se posle mnogo godina od kako smo se upoznali i proveli zajedno 35 godina. Pred oltar smo stali tek kada se razboleo, a formalnost braka nam ništa nije predstavljala. Bilo je vrlo naporno pratiti ga. Bata je bio veoma privržen porodici, za njega je kuća bila najvažnija na svetu, mada je, moram reći, dugo živeo bećarskim životom. Ali, kad je rešio da se skući i smiri, onda je to poštovao. Govorio je: 'Kuća ni zbog čega ne sme da trpi.' Veoma je poštovao tradicionalne vrednosti, slavio slavu i Božić i veoma brinuo o braći i sestrama", rekla je ona jednom prilikom za "Kurir".

Bata nikada nije voleo da se preterano eksponira u medijima, niti da daje intervjue. Privatni život je voleo da drži u tajnosti, te se tako i venčao.

"Dugo smo bili zajedno, ali venčali smo se tek 1991. godine. Njegova sestra, inače pedijatar Vera Kaljević, zabranila mu je i rekla: 'Kad si čekao dosad da se venčaš s njom, čekaj još malo, prvo da ozdraviš i staneš na noge, pa onda izvoli.' Moja kuma Nada Pešić, Dragoslav Mihajlović i Mihiz bili su nam kumovi. Kada smo izlazili iz Opštine, bilo mi žao Roma koji su govorili: 'Kume, izgore ti kesa', a on im je samo odbrusio: 'Marš u p... materinu'. Posle smo se venčali i u manastiru Vavedenje, a sve smo obeležili tako što smo nas četvoro otišli na ručak. Nikome nije bilo stalo do toga, mi smo to hteli samo da učinimo starima. Nije nam to palo na pamet, njegovi su se ponašali kao da smo u braku, kao da sam snaja, njegov brat zvao me je gospa mala. Možda mu je nešto dunulo kad se razboleo", rekla je jednom prilikom Olga.

1 / 6 Foto: Printscreen

Iako njih dvoje nisu imali dece, imali su štićenicu o kojoj su se brinuli sa mnogo pažnje i ljubavi.

"Iako nismo imali svoju, brinuli smo se o mnogo tuđe dece. Naša štićenica je Radmila Pavlović, ćerka njegovih najboljih prijatelja. Nije živela kod nas, ali smo veoma brinuli o njoj", istakla je Olga za pomenuti medij.

Bonus video:

Izjava Jelene Karleuše
04:50

Izjava Jelene Karleuše

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media